TARTA SERNIKOWA NA OWSIANYM SPODZIE Z MALINAMI

TARTA SERNIKOWA NA OWSIANYM SPODZIE Z MALINAMI

Przepyszna fit tarta sernikowa, czyli idealny balans doskonałego smaku, zdrowego deseru i oszczędności czasu – w dodatku bez glutenu 😍 Wygląda tak efektownie, że nie w sposób oprzeć się pokusie. Składniki na spód: ✅ 1 szklanka mąki z płatków owsianych INCOLA ✅1 jajko ✅ 3 łyżki oleju kokosowego ✅ ulubione słodzidło Składniki na masę serową:

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół INCOLA na konferencji w Białymstoku – listopad 2018

Zespół INCOLA na konferencji w Białymstoku – listopad 2018

Kolejny, pracowity weekend za nami! 17 listopada 2018 r. zespół Incola zawitał w Białymstoku na konferencji „Żyj szczęśliwie z celiakią”. Była to okazja do zaznajomienia się z nami i naszymi produktami. Ponadto każdy Uczestnik otrzymał od Organizatorów ogromne torby z bezglutenowymi produktami. W torbach skryły się również nasze produkty tj. chrupaki, drożdżówka, kajzerki i chleby

CZYTAJ WIĘCEJ

NOWOŚĆ! CHRUPAKI O SMAKU ZIELONEJ CEBULKI OD INCOLA

NOWOŚĆ! CHRUPAKI O SMAKU ZIELONEJ CEBULKI OD INCOLA

Od 19 listopada wystartowaliśmy ze sprzedażą nowych chrupaków o smaku zielonej cebulki! Chrupaki to cienkie i mocno chrupiące wafelki, które z powodzeniem zastąpią chipsy i sprawdzą się jako szybka przekąska. Wafelki są odpowiednie dla wegan i wolne od alergenów: nie zawierają glutenu, jaj, mleka, laktozy, pszenicy czy soji. Dodatkowo w nowej odsłonie graficznej i ulepszonymi składami

CZYTAJ WIĘCEJ

Fit ciastka a’la Grześki

Fit ciastka a’la Grześki

Połączenie orzechów i mleczka kokosowego, które skrada serca. Nie dość że robi się je FAST, to jeszcze są FIT. Jak z wszystkim oczywiście należy zachować umiar, ale ostrzegamy – ciężko się powstrzymać! Składniki: ✅ 1 opakowanie chrupaków naturalnych INCOLA ✅ 4 łyżki mleczka kokosowego ✅ 2 łyżki masła orzechowego ✅ 2 łyżki płynnego oleju kokosowego

CZYTAJ WIĘCEJ

Ekspresowe placuszki z ricotty z owocami

Ekspresowe placuszki z ricotty z owocami

Ekspresowe, bezglutenowe placuszki z ricotty, które świetnie sprawdzą się jako śniadanie lub deser. Delikatne i lekko słodkie – idealne! Przepis na 10 sztuk: ✅250 g ricotty ✅2 jajka ✅2 łyżeczki miodu/dowolnego słodzidła ✅płaska łyżeczka proszku do pieczenia ✅1/3 szklanki mąki ryżowej INCOLA Oddzielić żółtka od białek. Ricottę zmiksować z żółtkami i miodem, dodać przesianą mąka

CZYTAJ WIĘCEJ

Tarta z cukinii z nadzieniem mascarpone i pomidorami

Tarta z cukinii z nadzieniem mascarpone i pomidorami

Pyszna, bezglutenowa tarta na spodzie z cukinii i wyłożona masą z serka mascarpone i pomidorami. Idealna na obiad czy kolację lub do lunch boxu – wspaniale smakuje na zimno. Składniki: Spód: ✅ 700 g cukinii ✅ duży ząbek czosnku ✅ 1 łyżeczka soli ✅ garść posiekanego szczypiorku ✅ 1 łyżka posiekanej natki pietruszki ✅ 1

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Incola na bezglutenowej konferencji – Poznań 2018

Zespół Incola na bezglutenowej konferencji – Poznań 2018

20 października 2018 r. przedstawiciele zespołu Incola spotkali się z Wami osobiście – tym razem okazją była konferencja pt: „Choroba trzewna – jak diagnozować, jak leczyć?”, która odbyła się w Poznaniu. Bardzo dziękujemy za tak liczne przybycie na nasze stoisko, gdzie mogliście zdegustować nasze produkty i odebrać bezpłatny zestaw startowy z produktami Incola. Ponad to,

CZYTAJ WIĘCEJ

Wegańska nowość – drożdżówka a’la chałka!

Wegańska nowość – drożdżówka a’la chałka!

Miło nam poinformować, że od 17 września portfolio Incola wzbogaciła nowa propozycja – drożdżówka a’la chałka 120 g. Drożdżówka a’la chałka jest propozycją idealną dla wegan i osób na diecie bezglutenowej. Bułka jest wolna od alergenów: ✅ gluten ✅ laktoza ✅soja ✅jajka ✅ pszenica Dzięki swoim rozmiarom świetnie sprawdzi się jako śniadanie do pracy, szkoły czy przekąska w podróż. Idealnie smakuje na

CZYTAJ WIĘCEJ

Minicakes INCOLA dostępne w drogeriach ROSSMANN!

Minicakes INCOLA dostępne w drogeriach ROSSMANN!

Miło nam poinformować, że bezglutenowych minicakes Brownie i Truskawkowiec można szukać w 800 sklepach ROSSMANN w całej Polsce. Minicakes to mini ciastka idealne jako słodka przekąska do szkoły, pracy czy w podróż. Zespół INCOLA

CZYTAJ WIĘCEJ

Bezglutenowe mini biszkopciki z owocami

Bezglutenowe mini biszkopciki z owocami

Szybkie w przygotowaniu bezglutenowe i bezlaktozowe mini biszkopciki z owocami. Przyjemnie puchate i delikatne, a dzięki owocom niesamowicie świeże i wilgotne.  Przygotuj je ze swoimi ulubionymi owocami! Składniki: ✅ 4 jajka ✅ szczypta soli ✅ 70g erytrytolu ✅ 70g mąki amarantusowej INCOLA ✅ 70g mąki ziemniaczanej ✅ 300g owoców (np. maliny, jeżyny, borówki) Przepis: Białka

CZYTAJ WIĘCEJ

Bezglutenowe i bezlaktozowe ciasto kasztanowo-kokosowe

Bezglutenowe i bezlaktozowe ciasto kasztanowo-kokosowe

Idealne dla alergików pokarmowych ciasto z mąki kasztanowej. Przepis idealnie sprawdzi się również, jako mniejsze ciasteczka. Niezależnie którą drogę wybierzesz – zapewniamy, że smak i prostota wykonania Cię urzeknie 😊 Połączenie mąki kasztanowej i kokosowej to hit dla osób lubiących orzechowe smaki! Składniki: ✅ 3 jajka ✅ 6 łyżek syropu kokosowego ✅ 115g maki kasztanowej INCOLA

CZYTAJ WIĘCEJ

Bezglutenowe i fit knoppersy

Bezglutenowe i fit knoppersy

Ekspresowe w przygotowaniu ciastka a’la knoppers w wersji FIT i bezglutenowej! Czy jest coś lepszego jak zdrowa słodycz do przygotowania w zaledwie 10 minut? Na dodatek nie są tu potrzebne specjalne umiejętności 🙂 Składniki (8 szt): ✅ 1 opakowanie chrupaków naturalnych INCOLA Masa orzechowa: ✅ 30g orzechów laskowych ✅ 25g miodu ✅ 10g odżywki białkowej (waniliowa

CZYTAJ WIĘCEJ

Bezglutenowe buraczkowe spaghetti

Bezglutenowe buraczkowe spaghetti

Pomysł na szybki i bardzo efektowny obiad. Aromatyczne spaghetti, które za sprawą buraków nabiera niepowtarzalnego koloru i smaku. Składniki: ✅1 opakowanie makaronu spaghetti INCOLA ✅1/2 szklanki mleka ✅1 szklanka wody ✅pół łyżeczki masła/oleju kokosowego ✅2 łyżeczki mąki teff INCOLA lub 1 łyżeczka mąki ryżowej INCOLA ✅2 średnie upieczone/ugotowane buraki ✅2 łyżki octu ✅sól, pieprz, ząbek

CZYTAJ WIĘCEJ

Bezglutenowy i puszysty omlet z borówkami

Bezglutenowy i puszysty omlet z borówkami

Idealna pozycja na słodkie śniadanie! przedstawiamy fit wersję omleta, który smakuje niczym sernik i można go przygotować z ulubionymi owocami 🙂 Składniki: ✅ 2 jajka ✅ 1 skyr naturalny ✅ 3 łyżki mąki jaglanej INCOLA ✅ 1 łyżka mąki kokosowej INCOLA ✅ 15g odżywki białkowej* ✅ szczypta proszku do pieczenia ✅ opcjonalnie słodzidło ✅ garść borówek *odżywkę białkową można zastąpić budyniem lub słodzidłem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bezglutenowe ciasteczka kasztanowo-orzechowe

Bezglutenowe ciasteczka kasztanowo-orzechowe

Podwójnie orzechowe ciastka z delikatną nutą czekolady i cynamonu. Najlepiej smakują następnego dnia po wypieczeniu. Obiecujemy, że jak spróbujesz raz, to mąka kasztanowa stanie się stałym bywalcem w Twojej kuchni! ❤ Składniki na ok. 18 ciasteczek w wersji XXL: ✅300 g pasty orzechowej z orzechów arachidowych ✅40 g mąki ryżowej INCOLA ✅50 g mąki kasztanowej INCOLA

CZYTAJ WIĘCEJ

Bezglutenowe i puszyste naleśniki

Bezglutenowe i puszyste naleśniki

Puszyste, bezglutenowe i o wysokich wartościach odżywczych. Propozycja na  niestandardowe wydanie wszystkim dobrze znanych naleśników 🙂 Idealne na śniadanie, obiad, kolację lub deser. Składniki (porcja dla 3-4 osób): ✅ 3 jajka ✅ pół łyżeczki cukru/ewentualnie innego słodzidła ✅ 1 i 2/3 szklanki wody ✅ 2/3 szklanki mleka ✅ 2/3 szklanki mąki teff INCOLA ✅ 2/3

CZYTAJ WIĘCEJ

BEZGLUTENOWA FIT TARTA Z BUDYNIEM I SUSZONYMI ŚLIWKAMI

BEZGLUTENOWA FIT TARTA Z BUDYNIEM I SUSZONYMI ŚLIWKAMI

Rozpływająca się w ustach i szybka w przygotowaniu tarta z warstwą budyniową i kremem z suszonych śliwek.  Idealna dla sportowców i osób dbających o linię.  Składniki: Spód: ✅ 100g płatków teff od INCOLA ✅ 30g odżywki białkowej* ✅ 4 łyżki oleju kokosowego ✅ 2 łyżki masła orzechowego ✅ słodzidło (może być miód) *odżywkę można zastąpić

CZYTAJ WIĘCEJ

Bezglutenowa zapiekanka makaronowa ze szpinakiem i suszonymi pomidorami

Bezglutenowa zapiekanka makaronowa ze szpinakiem i suszonymi pomidorami

Szybki i prosty makaron, który przygotujecie w 30 minut. Idealnie sprawdzi się jako danie z patelni lub zapiekane w piekarniku. A Wy jaki wariant wybieracie? 🙂 Składniki (4 porcje): ✅ 1 opakowanie bezglutenowego makaronu Pipette INCOLA ✅ paczka świeżego szpinaku ✅ 2 kulki mozarelli lub kawałek sera dobrej jakości ✅ 4 ząbki czosnku ✅ słoik suszonych pomidorów ✅ pieprz, sól i

CZYTAJ WIĘCEJ

Konkurs wakacyjny Incola

Konkurs wakacyjny Incola

Zapraszamy wszystkich do wzięcia udziału w konkursie na funpage`u Incola! Link do konkursu TUTAJ Do wygrania: ✅ paczka pieczywa i wyrobów cukierniczych Incola o wartości 100 zł  ✅ 3 nagrody specjalne o wartości min. 30 zł  Zasady: ➡ kup w dowolnym sklepie ŻABKA – mały wielki sklep  wybrany produkt Incola (chleb świeży z ziarnami 🍞 lub mini cake Brownie 🍫) ➡ dodaj w komentarzu

CZYTAJ WIĘCEJ

Bezglutenowe ciasto czekoladowe z czereśniami – bez pieczenia

Bezglutenowe ciasto czekoladowe z czereśniami – bez pieczenia

Sezon na czereśnie w pełni 🍒 Przedstawiamy Wam ciacho na czekoladowym spodzie z delikatną masą jogurtową z chia. Smak przełamany kwaskowatą galaretką malinową i czereśniami. Idealna propozycja dla osób dbających o linię oraz na gorące dni. Na dodatek nie potrzeba piekarnika!  Składniki: Spód: ✅ 6 łyżek mąki kokosowej INCOLA ✅ 2 łyżki kakao ✅ 3 łyżki oleju kokosowego ✅ 70g gorzkiej czekolady

CZYTAJ WIĘCEJ

PIECZYWO INCOLA ZWYCIĘZCĄ W KONKURSIE NA NAJSMACZNIEJSZE PIECZYWO BEZGLUTENOWE 2018!

PIECZYWO INCOLA ZWYCIĘZCĄ W KONKURSIE NA NAJSMACZNIEJSZE PIECZYWO BEZGLUTENOWE 2018!

Bardzo miło nam ogłosić, że dzięki Waszym głosom świeży chleb z ziarnami Incola został wybrany jako Najsmaczniejszy chleb bezglutenowy 2018 roku w kategorii chlebów o przedłużonej trwałości. Dodatkowo nasz chleb Vitalfit ciemny z ziarnami, który wszedł do sprzedaży w listopadzie 2017 r., zajął III miejsce w tej samej kategorii. Jest to dla nas niezwykle cenne,

CZYTAJ WIĘCEJ

ZESPÓŁ INCOLA NA TARGACH GLUTEN FREE EXPO – WARSZAWA 2018

ZESPÓŁ INCOLA NA TARGACH GLUTEN FREE EXPO – WARSZAWA 2018

W dniach 15-16 czerwca 2018 r. mieliśmy przyjemność spotkać się z Wami na największym święcie bezglutenowym w Europie Środkowej i Wschodniej, czyli targach Gluten Free EXPO. Wydarzenie było organizowane przez Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej i odbyło się w Centrum Targowo-Kongresowym. Przyznamy, że to z jakim zainteresowaniem spotkaliśmy się z Waszej

CZYTAJ WIĘCEJ

INCOLA MECENASEM KSIĄŻKI AUTORSTWA BEZGLUTENOWEJ MAMY

INCOLA MECENASEM KSIĄŻKI AUTORSTWA BEZGLUTENOWEJ MAMY

Z przyjemnością chcemy poinformować, że zostaliśmy mecenasem książki, której autorką jest największa bezglutenowa blogerka – Bezglutenowa mama. Książka po tytułem „Po okruszku boli w brzuszku, czyli bezglutenowa Zosia w przedszkolu” jest bajką-pocieszajką. Powstała, aby pomóc zrozumieć dzieciom co to jest dieta bezglutenowa i dlaczego nie mogą jeść tego samego co rówieśnicy. Co więcej, stanowi ona

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do bezglutenowych podróży?

Jak przygotować się do bezglutenowych podróży?

Jedną z większych trudności, której stawiają czoła osoby na diecie bezglutenowej jest planowanie bezpiecznego wyjazdu. Mimo, iż jego zorganizowanie na pewno wymaga więcej czasu, to możliwości jest naprawdę dużo! W artykule doradzamy jak przygotować się do podróży, na co zwrócić szczególną uwagę i podsuwamy gotowe rozwiązania. Bezglutenowe podróże na każdą kieszeń Niezależnie jak długą planujecie

CZYTAJ WIĘCEJ

Wytrawne placuszki z mąki z ciecierzycy

Wytrawne placuszki z mąki z ciecierzycy

Wytrawne placki z łososiem, które są propozycją idealną na kolację lub zaskoczenie gości niespotykanym pomysłem. Są bardzo szybkie w wykonaniu, a dzięki zwartej strukturze szybko nadają poczucie sytości. Składniki (15 małych placków): ✅pół szklanki mąki z ciecierzycy INCOLA ✅1/4 szklanki mąki ryżowej INCOLA ✅pół szklanki wody ✅piana ubita z 1 białka ze szczyptą soli ✅sól

CZYTAJ WIĘCEJ

Bezglutenowe i wegańskie bułki z suszonymi pomidorami i bazylią

Bezglutenowe i wegańskie bułki z suszonymi pomidorami i bazylią

  Przepis na bezglutenowe bułki! To temat, o którym słyszymy bardzo często  spotykając się z Wami. Specjalnie dla Was prezentujemy przepis na pyszne, bezglutenowe i wegańskie bułki domowej roboty! Szybkie w wykonaniu i bez używania gotowych mieszanek. Będziecie zachwyceni 🙂 Zapraszamy do obejrzenia film z wykonania bułek, a pod filmem przepis 🙂 Składniki (na 10

CZYTAJ WIĘCEJ

Bezglutenowe i ekspresowe ciasto jabłkowe

Bezglutenowe i ekspresowe ciasto jabłkowe

Puszyste, bezglutenowe i bezlaktozowe ciasto jabłkowe. Dla zwolenników szybkich i bezproblemowych wypieków, a jednocześnie pysznych! Po prostu rozpływa się w ustach 🙂 Składniki: ✅ 400 g słodkich jabłek (waga po obraniu) ✅ 2 jajka ✅ 50 g mąki jaglanej INCOLA ✅ 40 g mąki ryżowej INCOLA ✅ płaska łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia ✅ 2

CZYTAJ WIĘCEJ

MINICAKE BROWNIE W STAŁEJ SPRZEDAŻY W SKLEPACH ŻABKA I FRESHMARKET

MINICAKE BROWNIE W STAŁEJ SPRZEDAŻY W SKLEPACH ŻABKA I FRESHMARKET

Z przyjemnością informujemy, że nasze minicake Brownie już początkiem czerwca 2018 r. pojawiło się w stałej sprzedaży sklepów Żabka i Freshmarket. Oznacza to, że każdy ze sklepów ma możliwość ich regularnego zamawiania. Jeśli nie spotkacie naszego brownie w swoim ulubionym sklepie Żabka, zachęcamy do kierowania zapytań i próśb do sprzedawców. Na pewno chętnie uzupełnią swój

CZYTAJ WIĘCEJ

Bezglutenowe ciasto żurawinowe z masą o smaku nutelli

Bezglutenowe ciasto żurawinowe z masą o smaku nutelli

Żurawinowa rozkosz to fit połączenie smaków: słodkiego, kwaskowatego i gorzkiej czekolady. Kwaskowaty spód przełamany słodyczą masy o smaku nutelli, a wszystko oblane gorzką czekoladą o orzechowym posmaku. To połączenie idealnie na ciepłe dni 🙂 Składniki: Spód: ✅ 120g suszonej żurawiny ✅ 8 łyżek płatków teff INCOLA ✅ 4 łyżki nasion chia ✅ 2 łyżki oleju kokosowego Warstwa „nutellowa”: ✅ 1

CZYTAJ WIĘCEJ

Bezglutenowy piknik rodzinny – Leszno 2018

Bezglutenowy piknik rodzinny – Leszno 2018

W dniu 26 maja 2018 r. mieliśmy przyjemność uczestniczyć w pikniku zorganizowanym przez największą bezglutenową blogerkę w Polsce – Bezglutenową Mamę. Wydarzenie odbyło się w Lesznie z okazji II Wielkopolskiego Dnia Diety Bezglutenowej i zarejestrowało się na nie ponad 500 osób. Oprócz licznych rozrywek, program obfitował również w ważne wykłady, szczególnie cenne dla osób, które

CZYTAJ WIĘCEJ

Send me your newsletter (you can unsubscribe at any time).

FreshMail.pl
 

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych w celach marketingowych produktów własnych i usług administratora danych w zakresie adresu mailowego. Administratorem danych osobowych jest GFS Poland sp. z o.o. z siedzibą przy Komorowickiej 110, 43-300 Bielsko-Biała. W przypadku niektórych form marketingu bezpośredniego podstawą przetwarzania może być też udzielona zgoda (art. 6 ust. 1 lit. a RODO). W sprawach dotyczących ochrony danych osobowych możliwy jest kontakt mailowy biuro@gfsp.pl. Dane mogą być przekazywane podmiotom usługowym współpracującym z GFS Poland w zakresie określonym przez Politykę Prywatności serwisu internetowego www.incola.com.pl. Podanie danych jest dobrowolne, ale niezbędne dla realizacji wyżej wymienionych celów. Osoba, której dotyczą dane, ma prawo do żądania dostępu do swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, a także prawo wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, a także prawo do przenoszenia swoich danych oraz wniesienia skargi do organu nadzorczego. Zgoda dotycząca przetwarzania danych w celu realizacji niektórych form marketingu bezpośredniego może zostać w każdym momencie cofnięta, a jej niewyrażenie nie uniemożliwia otrzymania odpowiedzi na przesłane zapytanie. Dane przetwarzane będą do momentu wyrażenia sprzeciwu bądź odwołania zgody na przetwarzanie.

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl