BEZGLUTENOWY CHLEB RUSTYKALNY CIEMNY

Chleb rustykalny ciemny na bazie zakwasu jaglanego. Dzięki łusce gryki ma lekko razowy smak. Doskonały do wędliny i serów. Wysoka zawartość błonnika niezbędna dla diety bezglutenowej.


rustykalny ciemnySkładniki:

Zakwas, woda, skrobia, błonnik roślinny, olej rzepakowy, drożdże, serwatka w proszku (z mleka krowiego), substancja zagęszczająca (guma ksantanowa), cukier, oliwa z oliwek 2%, sól, emulgator (mono i di glicerydy kwasów tłuszczowych, lecytyna słonecznikowa), substancja nawilżająca (gliceryna), melasa trzcinowa, syrop glukozowy, łuska gryki, substancja spulchniająca (soda).

Ilość netto:

235 g

 

 Średnia wartość odżywcza
w 100 g produktu
Referencyjna wartość spożycia
dla przeciętnej osoby dorosłej
1 kromka (ok. 60 g produktu)
stanowi % RWS
Wartość energetyczna778 kJ/ 186 kcal8400 kJ/ 2000 kcal9,0
Tłuszcze8,5 g70,0 g7,0
Kwasy tłuszczowe nasycone1,6 g20 g5,0
Węglowodany45,0 g260 g10,0
Cukry7,2 g90 g5,0
Błonnik6,5 g18 g22,0
Białko1,8 g50 g2,0
Sól1,8 g6 g18,0
Posted in Pieczywo, Produkty and tagged , , , .