BEZGLUTENOWY ŚWIEŻY CHLEB Z KMINKIEM

Zawsze świeży i miękki chleb z nutką kminku. Niska zawartość cukru oraz nasyconych kwasów tłuszczowych, a także wysoka zawartość błonnika, czyni go wyjątkowo wartościowym produktem.


KMINEKSkładniki:

Skrobia, woda, zakwas, olej rzepakowy, błonnik roślinny, białko kurze (jaja), mąka (ryżowa, gryczana), cukier, drożdże, melasa trzcinowa, substancje zagęszczające (guma ksantanowa, karboksy-metyloceluloza), , substancja nawilżająca (gliceryna), sól jodowana, kminek (0,8%).

Ilość netto:

350 g

 

 Średnia wartość odżywcza
w 100 g produktu
Referencyjna wartość spożycia
dla przeciętnej osoby dorosłej
1 kromka (ok. 25 g produktu)
stanowi % RWS
Wartość energetyczna684 kJ/ 164 kcal8400 kJ/ 2000 kcal3,0
Tłuszcze7,9 g70,0 g3,0
Kwasy tłuszczowe nasycone0,5 g20 g1,0
Węglowodany34,1 g260 g3,0
Cukry3,3 g90 g1,0
Błonnik5,1 g18 g7,0
Białko2,8 g50 g1,0
Sól1,2 g6 g5,0
Posted in Pieczywo, Produkty and tagged , , .