BEZGLUTENOWY ŚWIEŻY CHLEB Z MACZKIEM

Bardzo miękki i delikatny chlebek z lekko chrupiącą skórką posypaną makiem. Dzięki zawartości zakwasu zawsze świeży i niekruszący się. Niska zawartość cukru, niska zawartość tłuszczów nasyconych, źródło błonnika pokarmowego.


makSkładniki:

Skrobia, woda, zakwas, olej rzepakowy, błonnik roślinny, białko kurze (jaja), mąka (ryżowa pełnoziarnista), cukier, drożdże, mak (1,3%), substancje zagęszczające (guma ksantanowa, karboksy-metyloceluloza),substancja nawilżająca (gliceryna), sól jodowana, aromat naturalny.

Ilość netto:

350 g

 

 Średnia wartość odżywcza
w 100 g produktu
Referencyjna wartość spożycia
dla przeciętnej osoby dorosłej
1 kromka (ok. 25 g produktu)
stanowi % RWS
Wartość energetyczna715 kJ/ 172 kcal8400 kJ/ 2000 kcal2,0
Tłuszcze8,5 g70,0 g3,0
Kwasy tłuszczowe nasycone0,5 g20 g0,6
Węglowodany35,4 g260 g3,0
Cukry2,9 g90 g1,0
Błonnik5,5 g18 g8,0
Białko2,9 g50 g1,0
Sól1,2 g6 g5,0
Posted in Pieczywo, Produkty and tagged , , .