Bezglutenowe kalafiorowe Alfredo

Sycący i smaczny posiłek dla całej rodziny, polecamy przepis na kalafiorowe Alfredo.

alfredo

Składniki (na porcję dla jednej osoby):

  • 1 szklanka makaronu bezglutenowego Fusilli Tricolore Incola
  • 2 kwiaty kalafiora
  • 0,5 średniej cebuli
  • 1 jajko
  • 2-4 łyżek oliwy z oliwek
  • sól i pieprz

Przygotowanie:

Kalafiora gotujemy w osolonej wodzie. Cebulkę, kalafiora, oliwę i jajko blendujemy na gładką masę, dodajemy kalafior i dalej blendujemy. Dla rozrzedzenia masy warto dolać wody z gotującego się makaronu. Gdy uzyskamy lekko lejącą konsystencję, rozgrzewamy patelnię i wylewamy na nią łyżkę oliwy i masę. Energicznie mieszając, wsypujemy ugotowany makaron. Serwujemy posypane świeżym szczypiorkiem.

Smacznego :)

Posted in Przepisy and tagged , , , , .