Bezglutenowe kanapki z pastą z cieciorki

Nasze chrupkie pieczywo z pastą z cieciorki to pomysł na lekką i zdrową przekąskę.

pasta

Składniki:

  • 1 puszka cieciorki gotowanej na parze
  • pieczywo chrupkie gryczano-ryżowe Incola
  • sól, pieprz
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku
  • 1 plaster upieczonego schabu
  • oliwa z oliwek
  • 1 ząbek czosnku
  • czarne oliwki

Sposób przygotowania:

Do blendera przekładamy cieciorkę razem z sokiem, pokrojony w kawałeczki plaster upieczonego schabu, oliwę z oliwek i ząbek czosnku. Wszystkie składniki miksujemy, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy z chrupkim pieczywem posypanym szczypiorkiem i czarnymi oliwkami.

Smacznego :)

Posted in Przepisy, Uncategorized and tagged , , , , , .