Makaron z pesto z zielonej pietruszki i pieczarkami

Raj dla zwolenników szybkich, lecz niebanalnych dań. Smak pieczarek przełamany aromatem pesto ze świeżej pietruszki i orzechów laskowych. Chyba nie musimy już przekonywać do spróbowania 🙂

 

Składniki:

✅opakowanie makaronu riccioli INCOLA
✅ duża garść natki pietruszki
✅ pół szklanki orzechów laskowych, podprażonych na suchej patelni
✅ 350 g pieczarek (może być brunatna)
✅ 2 łyżki masła (może być olej kokosowy lub oliwa)
✅ sól do smaku, łyżeczka czosnku niedźwiedziego

 

  1. Oczyszczone i pokrojone w ćwiartki pieczarki podsmażyć na maśle przez kilka minut. Posolić, dodać czosnek i odstawić.
  2. W międzyczasie zmiksować natkę pietruszki z orzechami.
  3. Wszystko połączyć z ugotowanym makaronem, dolewając 1/4 szklanki wody z makaronu (dodać według własnych upodobań).

 

Smacznego!

 

O autorze:

Małgosia – ze względów zdrowotnych przybywa na diecie bezglutenowej od 4 lat. Od zawsze uwielbia gotować, a inspiracje to tak naprawdę w większości Jej autorskie pomysły, których jest tak dużo, że nie nadąża ich realizować.

Dba, aby potrawy były kolorowe, smaczne i nie kojarzyły się z jedzeniem tektury, a przede wszystkim były z produktów dostępnych dla każdego i łatwe w przygotowaniu.

Małgosia prowadzi swoje konto na instagramie @mniammniam_bez_glutenu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie będzie publikowany. Wymagane pola są oznaczone *

three × 5 =