Bezglutenowe i fit knoppersy

Ekspresowe w przygotowaniu ciastka a’la knoppers w wersji FIT i bezglutenowej! Czy jest coś lepszego jak zdrowa słodycz do przygotowania w zaledwie 10 minut? Na dodatek nie są tu potrzebne specjalne umiejętności 🙂

Składniki (8 szt):

✅ 1 opakowanie chrupaków naturalnych INCOLA

Masa orzechowa:
✅ 30g orzechów laskowych
✅ 25g miodu
✅ 10g odżywki białkowej (waniliowa lub czekoladowa, można też pominąć)
✅ 1 łyżka oleju kokosowego
✅ 10g kakao

Masa mleczna:
✅ 80g ricotty/mascarpone
✅ 2 łyżki mleka w proszku lub 15g waniliowej odżywki białkowej
✅ 5g oleju kokosowego
✅ słodzidło

  1. MASA ORZECHOWA. Orzechy zblendować ale niezbyt drobno – widoczne kawałki ładniej wyglądają. Dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać łyżką.
  2.  MASA MLECZNA. Wszystkie składniki na masę dokładnie wymieszać.
  3. PRZYGOTOWANIE CIASTEK. Wafelki przekładać masą orzechową i mleczną, a następnie włożyć do zamrażarki na ok 1h. Wyjąć i kroić na kształt przypominający knoppersy – ale nie jest to konieczne 😊

 

O autorze:

Klaudia  studentka dietetyki, kochająca kulinarne przygody. Łączy zdrowie ze smakiem oraz szczupłą sylwetką. Tworzy przepisy na zdrowe alternatywy ciast i FIT słodycze, które nie tylko cieszą oko, lecz także podniebienie. Twoje kubki smakowe oszaleją ze szczęścia! Masz to jak w banku!🙂

Klaudia prowadzi konto na intagramie @zdrowakaloria

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie będzie publikowany. Wymagane pola są oznaczone *

seven − 6 =