Szybkie w przygotowaniu bezglutenowe i bezlaktozowe mini biszkopciki z owocami. Przyjemnie puchate i delikatne, a dzięki owocom niesamowicie świeże i wilgotne. Przygotuj je ze swoimi ulubionymi owocami!
Składniki:
✅ 4 jajka
✅ szczypta soli
✅ 70g erytrytolu
✅ 70g mąki amarantusowej INCOLA
✅ 70g mąki ziemniaczanej
✅ 300g owoców (np. maliny, jeżyny, borówki)
Przepis:
- Białka ubić z solą na sztywno, pod koniec dodać erytrytol. Następnie dodać żółtka i zmiksować. Obie mąki przesiać do masy i delikatnie wymieszać łyżką.
- Gotowym ciastem ponapełniać foremki na muffinki do 3/4 wysokości i na górze każdej babeczki poukładać owoce. Piec ok. 25 min w 180°C.
O autorze:
Paulina – z powodu alergii od kilku lat przebywa na diecie bezglutenowej i bezlaktozowej. Od tego czasu piecze słodkości i dowodzi, że eliminowanie niektórych produktów z diety wcale nie musi oznaczać końca świata 😊 Tworzy przepisy bez glutenu, bez laktozy, wegańskie oraz tradycyjne – każdy znajdzie coś dla siebie.
Paulina prowadzi profil na Instagramie – @paulalovesparis.
1 Komentarz
…niebo w gębie…
😋
Dodaj komentarz