TARTA SERNIKOWA NA OWSIANYM SPODZIE Z MALINAMI

Przepyszna fit tarta sernikowa, czyli idealny balans doskonałego smaku, zdrowego deseru i oszczędności czasu – w dodatku bez glutenu 😍 Wygląda tak efektownie, że nie w sposób oprzeć się pokusie.

Składniki na spód:
✅ 1 szklanka mąki z płatków owsianych INCOLA
✅1 jajko
✅ 3 łyżki oleju kokosowego
✅ ulubione słodzidło

Składniki na masę serową:
✅ 2 opakowania skyru naturalnego
✅ 1 jajko
✅ 1 duże opakowanie budyniu waniliowego
✅ słodzidło
✅ maliny

 

  1. SPÓD: Mąkę wymieszać z pozostałymi składnikami. Ciastem wylepić formę do pieczenia.
  2. MASA SEROWA: Wszystkie składniki (prócz malin) zblendować. Masę wylać na wcześniej przygotowany spód i posypać malinami.
  3. Piec ok. 30-40 min w temperaturze 180°C. Warto w trakcie obserwować ciasto. 😉

 

O autorze:

Klaudia – studentka dietetyki, kochająca kulinarne przygody. Łączy zdrowie ze smakiem oraz szczupłą sylwetką. Tworzy przepisy na zdrowe alternatywy ciast i FIT słodycze, które nie tylko cieszą oko, lecz także podniebienie. Twoje kubki smakowe oszaleją ze szczęścia! Masz to jak w banku!🙂

Klaudia prowadzi konto na intagramie @zdrowakaloria

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie będzie publikowany. Wymagane pola są oznaczone *

14 + jeden =