Przepyszna fit tarta sernikowa, czyli idealny balans doskonałego smaku, zdrowego deseru i oszczędności czasu – w dodatku bez glutenu 😍 Wygląda tak efektownie, że nie w sposób oprzeć się pokusie.
Składniki na spód:
✅ 1 szklanka mąki z płatków owsianych INCOLA
✅1 jajko
✅ 3 łyżki oleju kokosowego
✅ ulubione słodzidło
Składniki na masę serową:
✅ 2 opakowania skyru naturalnego
✅ 1 jajko
✅ 1 duże opakowanie budyniu waniliowego
✅ słodzidło
✅ maliny
- SPÓD: Mąkę wymieszać z pozostałymi składnikami. Ciastem wylepić formę do pieczenia.
- MASA SEROWA: Wszystkie składniki (prócz malin) zblendować. Masę wylać na wcześniej przygotowany spód i posypać malinami.
- Piec ok. 30-40 min w temperaturze 180°C. Warto w trakcie obserwować ciasto. 😉
O autorze:
Klaudia – studentka dietetyki, kochająca kulinarne przygody. Łączy zdrowie ze smakiem oraz szczupłą sylwetką. Tworzy przepisy na zdrowe alternatywy ciast i FIT słodycze, które nie tylko cieszą oko, lecz także podniebienie. Twoje kubki smakowe oszaleją ze szczęścia! Masz to jak w banku!🙂
Klaudia prowadzi konto na intagramie @zdrowakaloria
Dodaj komentarz