Ciasto cytrynowe a’la ptasie mleczko – fit przekąska bez cukru, bez glutenu bez wyrzutów sumienia 🙂
Spód:
✅ 100g płatków owsianych INCOLA
✅ 2 łyżki pasty kokosowej
✅ 30g wiórków kokosowych
✅ duży banan
- Wszystko zblendować i przełożyć do formy z papierem do pieczenia.
Pianka:
✅ 400g twarogu
✅ 150ml mleczka kokosowego
✅ 4 łyżki ksylitolu
✅ cytrynowa galaretka bez cukru
✅ 200ml wrzątku
- Galaretkę zalać wrzątkiem i wymieszać.
- Resztę składników zblendować, na koniec dodać galaretkę i wymieszać energicznie.
- Przelać masę na spód ciasta i włożyć do lodówki na 2h. 🤙
Polewa:
✅ 80g gorzkiej czekolady
✅ 2 łyżki mleka
✅ masło orzechowe
- Czekoladę rozpuścić z mlekiem i polać ciasto.
- Wierzch udekorować masłem lub orzeszkami😁.
O autorze:
Oliwia – Młoda głowa pełna pomysłów na oryginalne, pełne smaku desery, przekąski, makarony, tarty… Z uśmiechem zaraża energią i miłością do zdrowego jedzenia 🙂
Oliwia prowadzi swoje konto na instagramie @fit.oli.
Dodaj komentarz