Szybkie, bezglutenowe i rozpływające się w ustach fit czekoladowo – kokosowe ciasto. Bez pieczenia i zbędnych kalorii, czyli zdrowo i pysznie 🙂
Składniki:
Spód:
✅ 100g płatków owsianych INCOLA
✅ 2 łyżki masła orzechowego
✅ 80g pestek słonecznika
✅ dojrzały banan
✅ 3 łyżki kakao
Krem kokosowy:
✅ 80g wiórków kokosowych
✅ 300g mleczka kokosowego (stała część)
✅ 3 łyżki miodu
✅ 20g żelatyny
Dodatkowo:
✅ 60g czekolady gorzkiej
✅ wiórki kokosowe do dekoracji
- SPÓD: Bezglutenowe płatki owsiane, banan, pestki słonecznika zblendować. Dodać kakao i masło orzechowe, a następnie wymieszać i wyłożyć na spód formy.
- KREM KOKOSOWY: Na wysokich obrotach zmiksować mleczko kokosowe z miodem, dodać wiórki i wymieszać. Na koniec połączyć z żelatyną rozpuszczoną w 100ml wrzątku i gotowy krem wylać na spód ciasta. Włożyć do lodówki na 2h. Na koniec polać rozpuszczoną czekoladą i posypać wiórkami. 🙂
O autorze:
Oliwia – Młoda głowa pełna pomysłów na oryginalne, pełne smaku desery, przekąski, makarony, tarty… Z uśmiechem zaraża energią i miłością do zdrowego jedzenia 🙂
Oliwia prowadzi swoje konto na instagramie @fit.oli.
Dodaj komentarz