Chrupiące kanapeczki z zaskakującym nadzieniem ze słodkiego hummusu – pomysł na bogaty w białko, oryginalny lunch.
Baza kanapeczek:
✅ BEZGLUTENOWE CHRUPAKI NATURALNE INCOLA
Hummus czekoladowo-piernikowy:
✅puszka ciecierzycy
✅syrop klonowy/daktylowy
✅tahini/masło orzechowe
✅pół tabliczki czekolady/kakao – cynamon, przyprawa do piernika
Hummus owocowy:
✅puszka ciecierzycy
✅miód/syrop klonowy
✅ tahini/masło orzechowe
✅proszek z liofilizowanej żurawiny/truskawki/maliny (jeżeli nie masz proszku to śmiało można dodać dżem)
Wszystkie składniki blendujemy na gładka masę. Proporcje poszczególnych składników dobieramy według własnych preferencji. Można też dodać do hummusów kilka kropel soku z cytryny.
O autorkach:
Angelika i Monika – siostry dzielące miłość do sportu, zdrowego jedzenia i datę urodzenia 🙂 Mają słabość do wszelakich słodkości, ich blog pełen jest pomysłów na zdrowe i piękne desery.
Angelika i Monika prowadzą swoje konto na instagramie @candypandas.pl oraz blog candypandas.pl
Dodaj komentarz