Bezglutenowe wafelki kokosowe a’la Princessa

Komu nie brakuje lata? Leciutkie wafelki z pysznym kokosowym kremem pomogą na chwilę zapomnieć o mroźnej aurze!

Składniki:
✅ 1 opakowanie chrupaków naturalnych bez cukru INCOLA
✅ 1 skyr naturalny
✅ 4-5 łyżek wiórków kokosowych
✅ 4 łyżki mleka kokosowego w proszku (można zastąpić większa ilością wiórków kokosowych)
✅ 1 miarka waniliowej odżywki białkowej*
✅ słodzidło (ilość wedle uznania)
✅ ewentualnie aromat

*odżywkę możemy pominąć

  1. Skyr, mleko kokosowe w proszku, odżywkę, słodzidło i aromat wymieszać dokładnie w miseczce.
  2. Wiórki kokosowe zblendować lub lekko zmielić i dodać do uprzednio wymieszanej masy.
  3. Wafelki przełożyć masą (najlepiej zrobić 3-warstwowe).
  4. Włożyć do zamrażarki na około 30-40 min.  Można pozostawić w zamrażarce na dłużej (wtedy po wyjęciu wystarczy chwilę odczekać).

 

Smacznego ❤️

 

O autorze:

Klaudia – studentka dietetyki, kochająca kulinarne przygody. Łączy zdrowie ze smakiem oraz szczupłą sylwetką. Tworzy przepisy na zdrowe alternatywy ciast i FIT słodycze, które nie tylko cieszą oko, lecz także podniebienie. Twoje kubki smakowe oszaleją ze szczęścia! Masz to jak w banku!🙂

Klaudia prowadzi konto na intagramie @zdrowakaloria

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie będzie publikowany. Wymagane pola są oznaczone *

11 − 6 =