Pożywne, aromatyczne, a do tego superszybkie w przygotowaniu! Gwarantujemy, że nie poprzestaniesz na jednej!
Składniki:
✅ 200g chudego twarogu
✅ 2 jajka
✅ 90g mąki owsianej (ze zblendowanych płatków owsianych INCOLA)
✅ 40g mąki jaglanej/ryżowej
✅ 2 łyżeczki proszku do pieczenia
✅ przyprawy: sól, oregano, tymianek, czosnek granulowany lub inne ulubione
✅ 1 cebula
✅ 1 łyżka oleju
- Cebulę obieramy i drobno kroimy. Podsmażamy na łyżce oleju, studzimy.
- Twaróg i jajka blendujemy.
- Dodajemy mąki, proszek do pieczenia i przyprawy. Dokładnie mieszamy na sam koniec dodając podsmażoną cebulę.
- Formujemy bułeczki (wyjdzie 5 małych lub 4 większe).
- Pieczemy w 180 stopniach Celsjusza przez ok 30-35 min.
Smacznego ❤️
O autorze:
Klaudia – studentka dietetyki, kochająca kulinarne przygody. Łączy zdrowie ze smakiem oraz szczupłą sylwetką. Tworzy przepisy na zdrowe alternatywy ciast i FIT słodycze, które nie tylko cieszą oko, lecz także podniebienie. Twoje kubki smakowe oszaleją ze szczęścia! Masz to jak w banku!🙂
Klaudia prowadzi konto na intagramie @zdrowakaloria
Dodaj komentarz