Bezglutenowe gofry z płatków owsianych i cukinii

Cukinia? Bezglutenowe płatki owsiane? Gofry? Kto by pomyślał?! A jednak! Są pyszne, sycące i baaardzo zdrowe 🤗

Składniki ( na 6 sporych gofrów):

✅ 3 rozkłócone jajka 🥚🥚🥚
✅ mała cukinia starta na grubej tarce z pestkami i skórką (320g)
✅ 40 g płatków owsianych INCOLA
✅ 1/3 łyżeczki soli
✅ 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
✅ 110 g mąki ryżowej INCOLA
✅ 40 g startego na tarce żółtego sera 🧀🧀🧀
✅ ok. 2 łyżki posiekanego szczypiorku
✅ 1 łyżka oleju

  1. Mieszamy jajka, dodajemy posiekany szczypiorek, cukinię, ser i olej.
  2. Dodajemy stopniowo, wymieszane wcześniej, suche składniki.
  3. Smażymy bez dodatku tłuszczu.

Smacznego!

Małgosia – ze względów zdrowotnych przybywa na diecie bezglutenowej od 4 lat. Od zawsze uwielbia gotować, a inspiracje to tak naprawdę w większości Jej autorskie pomysły, których jest tak dużo, że nie nadąża ich realizować.

Dba, aby potrawy były kolorowe, smaczne i nie kojarzyły się z jedzeniem tektury, a przede wszystkim były z produktów dostępnych dla każdego i łatwe w przygotowaniu.

Małgosia prowadzi swoje konto na instagramie @mniammniam_bez_glutenu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie będzie publikowany. Wymagane pola są oznaczone *

two × three =