Połączenie lekko kwaskowatych porzeczek z delikatnym kremem skrada serca małych i dużych!
Owsiany spód:
✅ 100g płatków owsianych INCOLA
✅ 2 banany
✅ 30g oleju kokosowego 🥥🥥🥥
- Rozgniatamy banany🍌🍌🍌.
- Dodajemy rozpuszczony olej oraz płatki i dokładnie mieszamy.
- Przekładamy do formy i wkładamy do lodówki na 30 minut.
Krem:
✅ 400g twarogu
✅ 30g erytrolu
✅ 50g jogurtu naturalnego
✅ aromat waniliowy
- Wszystko blendujemy na gładki krem i wykładamy na spód formy.
Galaretka porzeczkowa:
✅ 200g porzeczek (mogą być mrożone)
✅ 20g galaretki/żelatyny
- Porzeczki przekładamy do garnka i gotujemy z odrobiną wody.
- Gdy woda się zagotuje, dodajemy galaretkę i energicznie mieszamy.
- Czekamy aż porzeczki trochę przestygną i wykładamy na wierzch ciasta.
- Wkładamy do lodówki na 1h.
Smacznego!
O autorze:
Oliwia – Młoda głowa pełna pomysłów na oryginalne, pełne smaku desery, przekąski, makarony, tarty… Z uśmiechem zaraża energią i miłością do zdrowego jedzenia 🙂
Oliwia prowadzi swoje konto na instagramie @fit.oli.
Dodaj komentarz