INCOLA - pieczona owsianka

Bezglutenowa

Pieczona owsianka czekoladowa

Płatki owsiane można jeść codziennie. Są pyszne, zdrowe i bezglutenowe! Co zrobić, żeby to nie był nudny posiłek?

Oto kolejny pomysł na owsiankę – w wersji czekoladowej i pieczonej!

30 minut
dla rodziny
łatwe

do tego przepisu polecamy:

SKŁADNIKI:

1 szklanka płatków owsianych Incola

1,5 szklanki mleka

2 jajka

3 łyżki kakao

garść skruszonej czekolady

½ słoika konfitury wiśniowej

szczypta cynamonu

PRZYGOTOWANIE:

Wszystkie składniki umieść w misce, dokładnie wymieszaj.

Następnie przelej do naczynia żaroodpornego lub brytfanki i piecz w temperaturze 170 stopni przez około 20 minut.

Podawaj z ulubionymi lodami!

Smacznego!

Zobacz inne przepisy z tym samym produktem: