Zdrowy, wegański i bezglutenowy krem do pieczywa – słodko nie zawsze znaczy źle!
Zapraszamy do obejrzenia filmu, a poniżej przepis:
Składniki:
✅ 2 sztuki avocado
✅5 łyżek gorzkiego kakao
✅5 łyżek melasy z karobu
✅3 łyżki masła orzechowego
✅50 ml mleczka kokosowego
✅1/2 łyżeczki cynamonu
✅1/4 łyżeczki kardamonu
✅1/5 łyżeczki zmielonych goździków
✅bezglutenowa DRODŻÓWKA A’LA CHAŁKA INCOLA
- Kakao wymieszać z melasą z karobu.
- Dodać mleczko kokosowe oraz masło orzechowe i jeszcze raz wymieszać.
- Do tak powstałej masy dodać umyte i pozbawione skórki oraz pestki avocado.
- Dosypać przyprawy korzenne i całość zmiksować na jednolity i delikatny krem.
- Gotowy krem rozsmarować na przekrojonej drożdżówce.
Smacznego! 🧡
Autorzy:
Przepis powstał przy współpracy z Atelier Smaku – Jola i Mirek specjalizują się w kuchni wegańskiej i bezglutenowej.
Dodaj komentarz