Bezglutenowe muffinki bananowe – idealne!

Pożywne babeczki w sam raz na drugie śniadanie i podwieczorek 🧁🧁🧁

Przepis na 12 sztuk.

Składniki:

✅300g rozgniecionych dojrzałych bananów
✅180g kefiru
✅100g rodzynek (namoczonych we wrzącej wodzie, pod przykryciem pół godziny)
✅2 jajka
✅50 g skrobi z tapioki
✅130 g MĄKI RYŻOWEJ INCOLA
✅pół łyżeczki sody i płaska łyżeczka proszku do pieczenia
✅3 łyżki oleju

  1. Banany, kefir, jajka wymieszać.
  2. Dodać rodzynki oraz wymieszane i przesiane suche składniki.
  3. Posypać płatkami migdałowymi i czekoladą.
  4. Piec 25 min w 185 stopniach Celciusza w  papilotkach woskowanych.

 

Smacznego!❤

O autorze:

Małgosia – ze względów zdrowotnych przybywa na diecie bezglutenowej od 4 lat. Od zawsze uwielbia gotować, a inspiracje to tak naprawdę w większości Jej autorskie pomysły, których jest tak dużo, że nie nadąża ich realizować.

Dba, aby potrawy były kolorowe, smaczne i nie kojarzyły się z jedzeniem tektury, a przede wszystkim były z produktów dostępnych dla każdego i łatwe w przygotowaniu.

Małgosia prowadzi swoje konto na instagramie @mniammniam_bez_glutenu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie będzie publikowany. Wymagane pola są oznaczone *

4 × five =