Bezglutenowy fit sernik na zimno na spodzie z płatków owsianych. Całe ciasto, to 8 sporych kawałków i tylko 900 kcal. Extra porcja białka! Delikatny w smaku i szybki w przygotowaniu – zaledwie 7 minut. Kogo już przekonaliśmy? 😊
Składniki:
Spód:
✅ 130 g bezglutenowych płatków owsianych INCOLA
✅ 2 banany
✅ łyżeczka kakao
Sernik:
✅ 250 g twarogu chudego
✅ 150 g kefiru/jogurtu
✅ 4 łyżki erytrytolu
✅ 25 g żelatyny
✅ 100 ml wrzątku
✅ borówki
- SPÓD: banany rozgnieść widelcem i połączyć z płatkami oraz kakao. Wyłożyć na spód formy z papierem do pieczenia.
- SERNIK: żelatynę rozpuścić i odstawić do ostygnięcia. Twaróg zblendować z jogurtem i erytrytolem. Połączyć z żelatyną, dodać borówki, wymieszać i przelać do formy. Włożyć do lodówki na 30 minut.
Smacznego!
O autorze:
Oliwia – Młoda głowa pełna pomysłów na oryginalne, pełne smaku desery, przekąski, makarony, tarty… Z uśmiechem zaraża energią i miłością do zdrowego jedzenia 🙂
Oliwia prowadzi swoje konto na instagramie @fit.oli.
Dodaj komentarz