Pyszny i szybki, bezglutenowy obiad, który niejednemu przypomni smaki dzieciństwa 🙂 Bezglutenowa mąka z ciecierzycy spisuje się idealnie i nie jest wyczuwalna w smaku. Kluski leniwe można podawać z ulubionymi dodatkami.
✅ 2 łyżki bezglutenowej mąki z ciecierzycy INCOLA (w ogóle nie czuć jej w kluskach także nie obawiać się 🙂)
✅ 2 łyżki bezglutenowej mąki kokosowej INCOLA
✅ 2 łyżki mąki ziemniaczanej
✅ kostka chudego twarogu (200g)
✅ 1 jajko
✅ opcjonalnie i według uznania: masło do polania, miód, cynamon, jogurt, bita śmietana.
Twaróg wymieszać z pozostałymi składnikami, uformować wałek z ciasta i kroić w romby. Wrzucić do wrzątku i gotować przez 3-4 minuty na mniejszym ogniu do wypłynięcia.
Ugotowane kluski leniwe proponujemy polać masłem, posypać delikatnie cynamonem i cukrem, lub według uznania innymi dodatkami 😊
O autorze:
Monika – uwielbia lekką kuchnię oraz aktywny tryb życia. Stawia na to, by danie zachęcało do spróbowania, już patrząc na nie. W kuchni stosuje wiele zdrowych zamienników. Korzysta z prostych składników, tak aby każdy bez problemu mógł zainspirować się jej różnorodnymi pysznościami.
Monika prowadzi konto na intagramie @jakjalubiejesc.
Dodaj komentarz