Szybka i chrupiąca kruszonka z płatków jaglanych o kokosowej nucie. To idealna propozycja dla osób na diecie bezglutenowej, które poszukują pysznego dodatku do jogurtu czy owoców!
PS. Dla osób, które poszukują gotowych rozwiązań polecamy nasze bezglutenowe i wegańskie crunchy 4 ziarna z truskawkami! 🙂 Skład i smak domowej granoli!
Składniki (na 4 porcje):
✅ 1 szklanka bezglutenowych płatków jaglanych INCOLA
✅ 3 łyżeczki bezglutenowej mąki kokosowej INCOLA
✅ 3 łyżki oleju roślinnego
✅ 3 łyżki miodu
✅ 2 łyżki soku pomarańczowego lub jabłkowego
Suche składniki podprażyć na patelni przez kilka minut, dodać sok wymieszany z olejem i wymieszać. Dodać miód i prażyć kilka minut, aż granola zrobi się złota.
Pozostawić do ostygnięcia, wtedy granola zrobi się chrupiąca.
Podawać z jogurtem i owocami 🙂
Smacznego!
O autorze:
Małgosia – ze względów zdrowotnych przybywa na diecie bezglutenowej od 4 lat. Od zawsze uwielbia gotować, a inspiracje to tak naprawdę w większości Jej autorskie pomysły, których jest tak dużo, że nie nadąża ich realizować.
Dba, aby potrawy były kolorowe, smaczne i nie kojarzyły się z jedzeniem tektury, a przede wszystkim były z produktów dostępnych dla każdego i łatwe w przygotowaniu.
Małgosia prowadzi swoje konto na instagramie @maggielu_delicious.
Dodaj komentarz