Pyszne, delikatne i dietetyczne placki bananowe. Dodaj bezglutenowe płatki owsiane, a staną się pyszną kolacją, deserem czy śniadaniem dla osoby na diecie bezglutenowej 🙂
Składniki (1 duża porcja lub 2 małe):
✅ 7 łyżek bezglutenowych płatków owsianych INCOLA (70 g)
✅ 1 banan (100 g)
✅ 1/3 szklanki jogurtu naturalnego (75 g)
✅ 1 jajko
✅ 1 łyżka oleju
✅ 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Zmiksować wszystkie składniki na gładką masę blenderem i odstawić na 10 minut.
Smażyć placuszki na średnio rozgrzanej patelni.
Smacznego!
O autorze:
Dominika – dietetyk, dla której bilansowanie diety to nie tylko zawód, ale także pasja. Jej racjonalne podejście do żywienia sprawia, że pacjenci zarażają się zamiłowaniem do prostej i zdrowej kuchni. Uwielbia piec i przygotowywać desery w zdrowej odsłonie tak, aby każdy mógł cieszyć się smakiem ulubionego ciasta. Uwielbia fotografię kulinarną, dlatego każdy przepis zachęca do wypróbowania poprzez smakowicie wyglądające zdjęcie.
Dominika prowadzi swoje konto na instagramie @dietetyk.dominika.
Dodaj komentarz