Szybkie w przygotowaniu i puszyste muffiny. Zachęcamy do eksperymentów, aby wzbogacić smak – można dodać czekoladę, kakao, orzechy, czy wiórki kokosowe.
Składniki (6 szt):
✅ 100 g mixu uniwersalnego Incola
✅ ½ łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia
✅ 2 g dowolnego aromatu (np. waniliowy)
✅ 50 g cukru
✅ 2 jajka
✅ 100 g oleju
Przygotowanie:
Jajka ubij z cukrem za pomocą miksera. Następnie dodaj olej i wsyp sypkie składniki. Powstałą mieszaninę miksuj przez około 1 minutę, aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Nałóż przygotowane ciasto do papilotek i piecz od 20 do 25 minut w temperaturze 180°C.

Bezglutenowy mix uniwersalny muffiny waniliowe
Dodaj komentarz