Dla osób, które wiedzą jak trudno jest zrobić bezglutenowe pierogi, mamy niespodziankę. Z mixem uniwersalnym już zawsze ciasto będzie wychodzi idealnie! Spróbujcie koniecznie!
Składniki (1 porcja):
100 g mixu uniwersalnego Incola
2 łyżki oleju
1 jajko
25-30 ml ciepłej wody
Przygotowanie:
- Wszystkie składniki włożyć do miski i rozmieszaj szybkimi ruchami za pomocą łyżki, aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Nie wyrabiaj!
- Tak rozmieszane ciasto rozłóż na stolnicy, rozwałkuj i wykrój kółka (np. za pomocą szklanki). Na środku każdego z nich nałóż ulubiony farsz, złóż na pół, a następnie mocno zalepiaj brzegi palcami.
- Do gotującej, osolonej wody dodaj pierogi i gotuj je około 5 minut od momentu wypłynięcia. Długość gotowania jest zależna od grubości ciasta.
Smacznego!
1 Komentarz
Rewelacyjny przepis. Polecam ciasto mega elastyczne
Dodaj komentarz