PYSZNE CIASTA Z MIXU BROWNIE

Sezon truskawkowy w pełni, a na czekoladę sezon jest przez cały rok 🙂 Sprawdźcie 3 przepisy na szybkie i przepyszne wypieki! Bazą dla każdego przepisu jest mix brownie, przygotowywany według instrukcji na opakowaniu.

BAZA SPÓD BROWNIE

Składniki:

✅ 1 opakowanie bezglutenowego mixu brownie INCOLA
✅ 2 jajka
✅ 60 ml oleju roślinnego
✅ 60 ml wody

Przygotowanie:

Rozgrzej piekarnik do temperatury 180°C. Mix brownie wsyp do miski i dodaj jajka, olej i wodę. Mieszaj mikserem na średnich obrotach ok. 2-3 minuty do uzyskania jednolitej konsystencji. Gotowe ciasto przełożyć do tortownicy i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec na środkowym poziomie piekarnika przez 30-35 minut. Wyjąć z piekarnika i ostudzić.

BEZGLUTENOWE BROWNIE Z GALARETKĄ I TRUSKAWKAMI

Pysznie i szybko, czyli mocno czekoladowy spód, truskawki i galaretka. Czego chcieć więcej?

 

 

Składniki na spód brownie:

✅ 1 op. brownie mix INCOLA
✅ 2 jajka
✅ 60 ml oleju roślinnego
✅ 60 ml wody

Dodatkowo:

✅ 3 op. galaretki truskawkowej
✅ 1 kg świeżych truskawek

Przygotowanie:

1. SPÓD BROWNIE przygotować według przepisu powyżej.

2. Galaretki rozpuścić z 1 litrze wody i pozostawić do czasu, aż delikatnie stężeje.

3. Truskawki pokroić na mniejsza cząstki. Wysypać na ostudzony spód brownie, a następnie wylać na nie tężejącą galaretkę. Tak przygotowane ciasto wstawić do lodówki do czasu, aż galaretka całkowicie stężeje.

Autor: inspiracja przygotowana przez @milawkuchni (Instagram)

BEZGLUTENOWE BROWNIE Z MASĄ, TRUSKAWKAMI I PRAŻONYMI MIGDAŁAMI

Szybki i elegancki torcik na mocno czekoladowym spodzie, pysznym kremem i truskawkami.

Torcik brownie z kremem i truskawkami

Torcik brownie z kremem i truskawkami

 

Składniki na spód brownie:

✅ 1 opakowanie brownie mix INCOLA
✅ 2 jajka
✅ 60 ml oleju roślinnego
✅ 60 ml wody

Masa:

✅ 200 g serka mascarpone
✅ 200 ml śmietany kremówki 30%

Dodatkowo:

✅ 2 łyżki cukru pudru
✅ 50 ml bayleys (można pominąć)
✅ 500 g truskawek
✅ 3 łyżki płatków migdałowych

 

Przygotowanie:

1. SPÓD BROWNIE przygotować według przepisu powyżej.

2. Mascarpone utrzeć z cukrem pudrem i likierem. Osobno ubić śmietanę kremówkę, a następnie dodać ją do mascarpone i krótko zmiksować do połączenia.

3. Masę wyłożyć na zimne ciasto. Truskawki oczyścić z szypułek i pokroić w cząstki, ułożyć na wierzchu ciasta. Na koniec posypać uprażonymi na suchej patelni płatkami migdałowymi.

Autor: inspiracja przygotowana przez @queenteacher_ (Instagram)

SMACZNEGO!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie będzie publikowany. Wymagane pola są oznaczone *

19 + 5 =

Send me your newsletter (you can unsubscribe at any time).

 

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych w celach marketingowych produktów własnych i usług administratora danych w zakresie adresu mailowego. Administratorem danych osobowych jest GFS Poland sp. z o.o. z siedzibą przy Komorowickiej 110, 43-300 Bielsko-Biała. W przypadku niektórych form marketingu bezpośredniego podstawą przetwarzania może być też udzielona zgoda (art. 6 ust. 1 lit. a RODO). W sprawach dotyczących ochrony danych osobowych możliwy jest kontakt mailowy biuro@gfsp.pl. Dane mogą być przekazywane podmiotom usługowym współpracującym z GFS Poland w zakresie określonym przez Politykę Prywatności serwisu internetowego www.incola.com.pl. Podanie danych jest dobrowolne, ale niezbędne dla realizacji wyżej wymienionych celów. Osoba, której dotyczą dane, ma prawo do żądania dostępu do swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, a także prawo wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, a także prawo do przenoszenia swoich danych oraz wniesienia skargi do organu nadzorczego. Zgoda dotycząca przetwarzania danych w celu realizacji niektórych form marketingu bezpośredniego może zostać w każdym momencie cofnięta, a jej niewyrażenie nie uniemożliwia otrzymania odpowiedzi na przesłane zapytanie. Dane przetwarzane będą do momentu wyrażenia sprzeciwu bądź odwołania zgody na przetwarzanie.