Sezon truskawkowy w pełni, a na czekoladę sezon jest przez cały rok 🙂 Sprawdźcie 3 przepisy na szybkie i przepyszne wypieki! Bazą dla każdego przepisu jest mix brownie, przygotowywany według instrukcji na opakowaniu.
BAZA SPÓD BROWNIE
Składniki:
✅ 1 opakowanie bezglutenowego mixu brownie INCOLA
✅ 2 jajka
✅ 60 ml oleju roślinnego
✅ 60 ml wody
Przygotowanie:
Rozgrzej piekarnik do temperatury 180°C. Mix brownie wsyp do miski i dodaj jajka, olej i wodę. Mieszaj mikserem na średnich obrotach ok. 2-3 minuty do uzyskania jednolitej konsystencji. Gotowe ciasto przełożyć do tortownicy i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec na środkowym poziomie piekarnika przez 30-35 minut. Wyjąć z piekarnika i ostudzić.
BEZGLUTENOWE BROWNIE Z GALARETKĄ I TRUSKAWKAMI
Pysznie i szybko, czyli mocno czekoladowy spód, truskawki i galaretka. Czego chcieć więcej?
Składniki na spód brownie:
✅ 1 op. brownie mix INCOLA
✅ 2 jajka
✅ 60 ml oleju roślinnego
✅ 60 ml wody
Dodatkowo:
✅ 3 op. galaretki truskawkowej
✅ 1 kg świeżych truskawek
Przygotowanie:
1. SPÓD BROWNIE przygotować według przepisu powyżej.
2. Galaretki rozpuścić z 1 litrze wody i pozostawić do czasu, aż delikatnie stężeje.
3. Truskawki pokroić na mniejsza cząstki. Wysypać na ostudzony spód brownie, a następnie wylać na nie tężejącą galaretkę. Tak przygotowane ciasto wstawić do lodówki do czasu, aż galaretka całkowicie stężeje.
Autor: inspiracja przygotowana przez @milawkuchni (Instagram)
BEZGLUTENOWE BROWNIE Z MASĄ, TRUSKAWKAMI I PRAŻONYMI MIGDAŁAMI
Szybki i elegancki torcik na mocno czekoladowym spodzie, pysznym kremem i truskawkami.

Torcik brownie z kremem i truskawkami
Składniki na spód brownie:
✅ 1 opakowanie brownie mix INCOLA
✅ 2 jajka
✅ 60 ml oleju roślinnego
✅ 60 ml wody
Masa:
✅ 200 g serka mascarpone
✅ 200 ml śmietany kremówki 30%
Dodatkowo:
✅ 2 łyżki cukru pudru
✅ 50 ml bayleys (można pominąć)
✅ 500 g truskawek
✅ 3 łyżki płatków migdałowych
Przygotowanie:
1. SPÓD BROWNIE przygotować według przepisu powyżej.
2. Mascarpone utrzeć z cukrem pudrem i likierem. Osobno ubić śmietanę kremówkę, a następnie dodać ją do mascarpone i krótko zmiksować do połączenia.
3. Masę wyłożyć na zimne ciasto. Truskawki oczyścić z szypułek i pokroić w cząstki, ułożyć na wierzchu ciasta. Na koniec posypać uprażonymi na suchej patelni płatkami migdałowymi.
Autor: inspiracja przygotowana przez @queenteacher_ (Instagram)
SMACZNEGO!
Dodaj komentarz