Ekspresowy w przygotowaniu obiad na makaron a’la carbonara z dodatkiem zielonego groszku. Po prostu przepyszne!
Składniki:
- 1 opakowanie bezglutenowego makaronu Pipette INCOLA
- 2 jajka
- 4 plastry szynki prosciutto
- 1/2 małej żółtej cukinii
- 1/2 małej zielonej cukinii
- duża garść zielonego groszku
- 2 ząbki czosnku
- natka pietruszki
- 30g parmezanu
- sól, pieprz
- łyżeczka oliwy
Przygotowanie:
Na patelni rozgrzej oliwę, dodaj pokrojoną szynkę, starty czosnek, cukinię i świeży groszek. Podsmaż.
W międzyczasie ugotuj makaron al dente. Jajka sparz wrzątkiem. Zmniejsz ogień.
Dodaj ugotowany makaron, posyp go pietruszką i połową sera. Przemieszaj. Następnie dodaj roztrzepane jajka. Nie powinny się one ściąć, jedynie zgęstnieć, tworząc sos. Przełóż na talerz, posyp serem i odrobiną natki pietruszki.
Smacznego!
Dodaj komentarz