Pasta paprykowa z serem feta
Składniki:
- 1 opakowanie serka feta (160 g)
- 1 duża papryka
- 2 łyżki oliwy z oliwy do pieczenia papryki
- 2 łyżki oliwy z oliwy do pasty
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- pieprz
- płatki czerwonej papryki lub płatki chilli
Przygotowanie:
- Paprykę umyj, natrzyj oliwą, umieść w piekarniku i piecz w temperaturze 200-220 stopni przez około 20 minut.
- Po tym czasie przełóż paprykę do pojemnika i przykryj folią. Kiedy papryka ostygnie, obierz ją ze skórki, pozbądź się pestek i ogonka.
- Przełóż do blendera wraz z pozostałymi składnikami i dokładnie zmiksuj.
- Posmaruj swoje ulubione bezglutenowe pieczywo i ciesz się smakiem!
Naszym zdaniem pasta paprykowa z serem feta idealnie pasuje do naszego chleba świeżego z ziarnami.
Smacznego!
Dodaj komentarz