Kakaowe kuleczki z kaszy gryczanej
Nieszablonowy, bardzo efektowny deser. Sprawdzi się idealnie jako zdrowa przekąska czy odświętny poczęstunek. 15 kulek: ✅100 g kaszy gryczanej niepalonej ✅50 g daktyli ✅50 g rodzynek ✅20 g suszonej żurawiny ✅100 ml wody ✅2 łyżeczki kakao ✅3 łyżki PŁATKÓW OWSIANYCH INCOLA ✅łyżka posiekanych orzechów laskowych ✅czekolada/kakao/kokos do obtoczenia Kaszę zalać kilka cm ponad powierzchnię wodą i
CZYTAJ WIĘCEJKokosowy sernik na zimno
Puszysty sernik na daktylowym spodzie z polewą czekoladową – szybki w przygotowaniu, równie szybko znika z talerzy 🙂 Daktylowy spód: ✅ 100g daktyli suszonych ✅ 150g PŁATKÓW JAGLANYCH INCOLA ✅ 2 łyżki masła orzechowego Daktyle zalać wrzątkiem i odstawić na 10 minut. Odlać wodę i zblendować z resztą składników. Wyłożyć na spód formy. Pianka: ✅ 500g
CZYTAJ WIĘCEJMini Serce Brownie – słodka walentynka już w sklepach sieci Żabka
Z przyjemnością informujemy, że Mini Serduszka Brownie są już dostępne w sklepach Sieci Żabka!🐸🐸🐸 Będą na Was czekać od 30 stycznia do 19 lutego! Szukajcie ich również w sklepach Carrefour od 11 lutego🤗❤️ 🍫 Podaruj to wilgotne, szalenie czekoladowe Serduszko bliskiej osobie (polecamy kupić jedno dla siebie, są tak pyszne, że może obdarowany nie będzie chciał
CZYTAJ WIĘCEJWafelki kokosowe a’la Princessa
Komu nie brakuje lata? Leciutkie wafelki z pysznym kokosowym kremem pomogą na chwilę zapomnieć o mroźnej aurze! Składniki: ✅ 1 opakowanie CHRUPAKÓW naturalnych bez cukru INCOLA ✅ 1 skyr naturalny ✅ 4-5 łyżek wiórków kokosowych ✅ 4 łyżki mleka kokosowego w proszku (można zastąpić większa ilością wiórków kokosowych) ✅ 1 miarka waniliowej odżywki białkowej* ✅ słodzidło (ilość wedle
CZYTAJ WIĘCEJDROŻDŻÓWKA A’LA CHAŁKA INCOLA W SKLEPACH CARREFOUR
Z przyjemnością informujemy, że naszą wegańską i bezglutenową drożdżówkę a’la chałka znajdziecie w sklepach Carrefour w całej Polsce 🙂 Nieustannie pracujemy nad dystrybucją i wkrótce ukażą się kolejne punkty sprzedaży. Zespół Incola
CZYTAJ WIĘCEJChrupiące kanapeczki ze słodkim hummusem
Chrupiące kanapeczki z zaskakującym nadzieniem ze słodkiego hummusu – pomysł na bogaty w białko, oryginalny lunch. Baza kanapeczek: ✅ BEZGLUTENOWE CHRUPAKI NATURALNE INCOLA Hummus czekoladowo-piernikowy: ✅puszka ciecierzycy ✅syrop klonowy/daktylowy ✅tahini/masło orzechowe ✅pół tabliczki czekolady/kakao – cynamon, przyprawa do piernika Hummus owocowy: ✅puszka ciecierzycy ✅miód/syrop klonowy ✅ tahini/masło orzechowe ✅proszek z liofilizowanej żurawiny/truskawki/maliny (jeżeli nie masz proszku to
CZYTAJ WIĘCEJFit czekoladowo-kokosowe ciasto a’la bounty
Szybkie, bezglutenowe i rozpływające się w ustach fit czekoladowo-kokosowe ciasto. Bez pieczenia i zbędnych kalorii, czyli zdrowo i pysznie 🙂 Składniki: Spód: ✅ 100g płatków owsianych INCOLA ✅ 2 łyżki masła orzechowego ✅ 80g pestek słonecznika ✅ dojrzały banan ✅ 3 łyżki kakao Krem kokosowy: ✅ 80g wiórków kokosowych ✅ 300g mleczka kokosowego (stała część)
CZYTAJ WIĘCEJBudyń owsiany z karmelizowaną gruszką i szybką konfiturą z żurawiny
Szybki i przede wszystkim zdrowy fit deser. Słodki budyń o gruszkowej nucie, przełamany kwaskowatym smakiem żurawiny. Niebo w gębie! 😊 Składniki (2 porcje): Budyń: ✅ 70 g płatków owsianych INCOLA ✅ 450 ml mleka ✅ 2 gruszki (ok. 220 g po obraniu) ✅ łyżeczka masła Konfitura z żurawiny: ✅ żurawina ✅ trochę skrobi z tapioki
CZYTAJ WIĘCEJPuszyste, cytrynowe ciasto a’la ptasie mleczko w polewie z gorzkiej czekolady
Ciasto cytrynowe a’la ptasie mleczko – fit przekąska bez cukru, bez glutenu bez wyrzutów sumienia 🙂 Spód: ✅ 100g płatków owsianych INCOLA ✅ 2 łyżki pasty kokosowej ✅ 30g wiórków kokosowych ✅ duży banan Wszystko zblendować i przełożyć do formy z papierem do pieczenia. Pianka: ✅ 400g twarogu ✅ 150ml mleczka kokosowego ✅ 4 łyżki ksylitolu ✅ cytrynowa galaretka bez cukru ✅ 200ml wrzątku Galaretkę
CZYTAJ WIĘCEJDelikatne naleśniki z malinami
Delikatne naleśniki z malinami – śniadaniowy klasyk w nowej bezglutenowej odsłonie! Ciasto: ✅3 jajka ✅szczypta cukru ✅1 i 2/3 szklanki wody ✅1/3 szklanki mleka ✅1/2 szklanki mąki gryczanej INCOLA ✅2/3 szklanki mąki ryżowej INCOLA ✅1/4 szklanki skrobi z tapioki ✅pół łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia ✅ starta kostka gorzkiej czekolady – opcjonalnie do dekoracji Nadzienie: ✅świeże bądź mrożone maliny ✅skrobia
CZYTAJ WIĘCEJTARTA SERNIKOWA NA OWSIANYM SPODZIE Z MALINAMI
Przepyszna fit tarta sernikowa, czyli idealny balans doskonałego smaku, zdrowego deseru i oszczędności czasu – w dodatku bez glutenu 😍 Wygląda tak efektownie, że nie w sposób oprzeć się pokusie. Składniki na spód: ✅ 1 szklanka mąki z płatków owsianych INCOLA ✅1 jajko ✅ 3 łyżki oleju kokosowego ✅ ulubione słodzidło Składniki na masę serową:
CZYTAJ WIĘCEJZespół INCOLA na konferencji w Białymstoku – listopad 2018
Kolejny, pracowity weekend za nami! 17 listopada 2018 r. zespół Incola zawitał w Białymstoku na konferencji “Żyj szczęśliwie z celiakią”. Była to okazja do zaznajomienia się z nami i naszymi produktami. Ponadto każdy Uczestnik otrzymał od Organizatorów ogromne torby z bezglutenowymi produktami. W torbach skryły się również nasze produkty tj. chrupaki, drożdżówka, kajzerki i chleby
CZYTAJ WIĘCEJNOWOŚĆ! CHRUPAKI O SMAKU ZIELONEJ CEBULKI OD INCOLA
Od 19 listopada wystartowaliśmy ze sprzedażą nowych chrupaków o smaku zielonej cebulki! Chrupaki to cienkie i mocno chrupiące wafelki, które z powodzeniem zastąpią chipsy i sprawdzą się jako szybka przekąska. Wafelki są odpowiednie dla wegan i wolne od alergenów: nie zawierają glutenu, jaj, mleka, laktozy, pszenicy czy soji. Dodatkowo w nowej odsłonie graficznej i ulepszonymi składami
CZYTAJ WIĘCEJFit ciastka a’la Grześki
Połączenie orzechów i mleczka kokosowego, które skrada serca. Nie dość że robi się je FAST, to jeszcze są FIT. Jak z wszystkim oczywiście należy zachować umiar, ale ostrzegamy – ciężko się powstrzymać! Składniki: ✅ 1 opakowanie chrupaków naturalnych INCOLA ✅ 4 łyżki mleczka kokosowego ✅ 2 łyżki masła orzechowego ✅ 2 łyżki płynnego oleju kokosowego
CZYTAJ WIĘCEJEkspresowe placuszki z ricotty z owocami
Ekspresowe, bezglutenowe placuszki z ricotty, które świetnie sprawdzą się jako śniadanie lub deser. Delikatne i lekko słodkie – idealne! Przepis na 10 sztuk: ✅250 g ricotty ✅2 jajka ✅2 łyżeczki miodu/dowolnego słodzidła ✅płaska łyżeczka proszku do pieczenia ✅1/3 szklanki mąki ryżowej INCOLA Oddzielić żółtka od białek. Ricottę zmiksować z żółtkami i miodem, dodać przesianą mąka
CZYTAJ WIĘCEJTarta z cukinii z nadzieniem mascarpone i pomidorami
Pyszna, bezglutenowa tarta na spodzie z cukinii i wyłożona masą z serka mascarpone i pomidorami. Idealna na obiad czy kolację lub do lunch boxu – wspaniale smakuje na zimno. Składniki: Spód: ✅ 700 g cukinii ✅ duży ząbek czosnku ✅ 1 łyżeczka soli ✅ garść posiekanego szczypiorku ✅ 1 łyżka posiekanej natki pietruszki ✅ 1
CZYTAJ WIĘCEJZespół Incola na bezglutenowej konferencji – Poznań 2018
20 października 2018 r. przedstawiciele zespołu Incola spotkali się z Wami osobiście – tym razem okazją była konferencja pt: “Choroba trzewna – jak diagnozować, jak leczyć?”, która odbyła się w Poznaniu. Bardzo dziękujemy za tak liczne przybycie na nasze stoisko, gdzie mogliście zdegustować nasze produkty i odebrać bezpłatny zestaw startowy z produktami Incola. Ponad to,
CZYTAJ WIĘCEJWegańska nowość – drożdżówka a’la chałka!
Miło nam poinformować, że od 17 września portfolio Incola wzbogaciła nowa propozycja – drożdżówka a’la chałka 120 g. Drożdżówka a’la chałka jest propozycją idealną dla wegan i osób na diecie bezglutenowej. Bułka jest wolna od alergenów: ✅ gluten ✅ laktoza ✅soja ✅jajka ✅ pszenica Dzięki swoim rozmiarom świetnie sprawdzi się jako śniadanie do pracy, szkoły czy przekąska w podróż. Idealnie smakuje na
CZYTAJ WIĘCEJMinicakes INCOLA dostępne w drogeriach ROSSMANN!
Miło nam poinformować, że bezglutenowych minicakes Brownie i Truskawkowiec można szukać w 800 sklepach ROSSMANN w całej Polsce. Minicakes to mini ciastka idealne jako słodka przekąska do szkoły, pracy czy w podróż. Zespół INCOLA
CZYTAJ WIĘCEJBezglutenowe mini biszkopciki z owocami
Szybkie w przygotowaniu bezglutenowe i bezlaktozowe mini biszkopciki z owocami. Przyjemnie puchate i delikatne, a dzięki owocom niesamowicie świeże i wilgotne. Przygotuj je ze swoimi ulubionymi owocami! Składniki: ✅ 4 jajka ✅ szczypta soli ✅ 70g erytrytolu ✅ 70g mąki amarantusowej INCOLA ✅ 70g mąki ziemniaczanej ✅ 300g owoców (np. maliny, jeżyny, borówki) Przepis: Białka
CZYTAJ WIĘCEJBezglutenowe i bezlaktozowe ciasto kasztanowo-kokosowe
Idealne dla alergików pokarmowych ciasto z mąki kasztanowej. Przepis idealnie sprawdzi się również, jako mniejsze ciasteczka. Niezależnie którą drogę wybierzesz – zapewniamy, że smak i prostota wykonania Cię urzeknie 😊 Połączenie mąki kasztanowej i kokosowej to hit dla osób lubiących orzechowe smaki! Składniki: ✅ 3 jajka ✅ 6 łyżek syropu kokosowego ✅ 115g maki kasztanowej INCOLA
CZYTAJ WIĘCEJBezglutenowe i fit knoppersy
Ekspresowe w przygotowaniu ciastka a’la knoppers w wersji FIT i bezglutenowej! Czy jest coś lepszego jak zdrowa słodycz do przygotowania w zaledwie 10 minut? Na dodatek nie są tu potrzebne specjalne umiejętności 🙂 Składniki (8 szt): ✅ 1 opakowanie chrupaków naturalnych INCOLA Masa orzechowa: ✅ 30g orzechów laskowych ✅ 25g miodu ✅ 10g odżywki białkowej (waniliowa
CZYTAJ WIĘCEJBezglutenowe buraczkowe spaghetti
Pomysł na szybki i bardzo efektowny obiad. Aromatyczne spaghetti, które za sprawą buraków nabiera niepowtarzalnego koloru i smaku. Składniki: ✅1 opakowanie makaronu spaghetti INCOLA ✅1/2 szklanki mleka ✅1 szklanka wody ✅pół łyżeczki masła/oleju kokosowego ✅2 łyżeczki mąki teff INCOLA lub 1 łyżeczka mąki ryżowej INCOLA ✅2 średnie upieczone/ugotowane buraki ✅2 łyżki octu ✅sól, pieprz, ząbek
CZYTAJ WIĘCEJBezglutenowy i puszysty omlet z borówkami
Idealna pozycja na słodkie śniadanie! przedstawiamy fit wersję omleta, który smakuje niczym sernik i można go przygotować z ulubionymi owocami 🙂 Składniki: ✅ 2 jajka ✅ 1 skyr naturalny ✅ 3 łyżki mąki jaglanej INCOLA ✅ 1 łyżka mąki kokosowej INCOLA ✅ 15g odżywki białkowej* ✅ szczypta proszku do pieczenia ✅ opcjonalnie słodzidło ✅ garść borówek *odżywkę białkową można zastąpić budyniem lub słodzidłem.
CZYTAJ WIĘCEJBezglutenowe ciasteczka kasztanowo-orzechowe
Podwójnie orzechowe ciastka z delikatną nutą czekolady i cynamonu. Najlepiej smakują następnego dnia po wypieczeniu. Obiecujemy, że jak spróbujesz raz, to mąka kasztanowa stanie się stałym bywalcem w Twojej kuchni! ❤ Składniki na ok. 18 ciasteczek w wersji XXL: ✅300 g pasty orzechowej z orzechów arachidowych ✅40 g mąki ryżowej INCOLA ✅50 g mąki kasztanowej INCOLA
CZYTAJ WIĘCEJBezglutenowe i puszyste naleśniki
Puszyste, bezglutenowe i o wysokich wartościach odżywczych. Propozycja na niestandardowe wydanie wszystkim dobrze znanych naleśników 🙂 Idealne na śniadanie, obiad, kolację lub deser. Składniki (porcja dla 3-4 osób): ✅ 3 jajka ✅ pół łyżeczki cukru/ewentualnie innego słodzidła ✅ 1 i 2/3 szklanki wody ✅ 2/3 szklanki mleka ✅ 2/3 szklanki mąki teff INCOLA ✅ 2/3
CZYTAJ WIĘCEJBEZGLUTENOWA FIT TARTA Z BUDYNIEM I SUSZONYMI ŚLIWKAMI
Rozpływająca się w ustach i szybka w przygotowaniu tarta z warstwą budyniową i kremem z suszonych śliwek. Idealna dla sportowców i osób dbających o linię. Składniki: Spód: ✅ 100g płatków teff od INCOLA ✅ 30g odżywki białkowej* ✅ 4 łyżki oleju kokosowego ✅ 2 łyżki masła orzechowego ✅ słodzidło (może być miód) *odżywkę można zastąpić
CZYTAJ WIĘCEJBezglutenowa zapiekanka makaronowa ze szpinakiem i suszonymi pomidorami
Szybki i prosty makaron, który przygotujecie w 30 minut. Idealnie sprawdzi się jako danie z patelni lub zapiekane w piekarniku. A Wy jaki wariant wybieracie? 🙂 Składniki (4 porcje): ✅ 1 opakowanie bezglutenowego makaronu Pipette INCOLA ✅ paczka świeżego szpinaku ✅ 2 kulki mozarelli lub kawałek sera dobrej jakości ✅ 4 ząbki czosnku ✅ słoik suszonych pomidorów ✅ pieprz, sól i
CZYTAJ WIĘCEJKonkurs wakacyjny Incola
Zapraszamy wszystkich do wzięcia udziału w konkursie na funpage`u Incola! Link do konkursu TUTAJ Do wygrania: ✅ paczka pieczywa i wyrobów cukierniczych Incola o wartości 100 zł ✅ 3 nagrody specjalne o wartości min. 30 zł Zasady: ➡ kup w dowolnym sklepie ŻABKA – mały wielki sklep wybrany produkt Incola (chleb świeży z ziarnami 🍞 lub mini cake Brownie 🍫) ➡ dodaj w komentarzu
CZYTAJ WIĘCEJBezglutenowe ciasto czekoladowe z czereśniami – bez pieczenia
Sezon na czereśnie w pełni 🍒 Przedstawiamy Wam ciacho na czekoladowym spodzie z delikatną masą jogurtową z chia. Smak przełamany kwaskowatą galaretką malinową i czereśniami. Idealna propozycja dla osób dbających o linię oraz na gorące dni. Na dodatek nie potrzeba piekarnika! Składniki: Spód: ✅ 6 łyżek mąki kokosowej INCOLA ✅ 2 łyżki kakao ✅ 3 łyżki oleju kokosowego ✅ 70g gorzkiej czekolady
CZYTAJ WIĘCEJ