Kasztanowe gofry

Kasztanowe gofry

Nadchodzą ciepłe dni, a chyba nie ma  bardziej letniego deseru niż gofry! Dodaj lody, bitą śmietanę, owoce, dżem… cokolwiek chcesz! Gwarantujemy, że będą pyszne!  Składniki na 8 szt: ✅2 jajka ✅2 płaskie łyżki cukru ✅1/4 szklanki oleju ✅1 szklanka wody ✅1/3 szklanki mleka ✅100 g mąki gryczanej ✅100 g maki ryżowej ✅30 g MĄKI KASZTANOWEJ

CZYTAJ WIĘCEJ

Tarta serowa z mango

Tarta serowa z mango

Kremowy sernik z egzotyczna nutą. Pięknie wygląda, cudownie smakuje 😋 🥭 Przepis na niską tortownicę o średnicy 21 cm. Składniki: Spód: ✅ 150 g drobnych płatków owsianych INCOLA ✅ 100 g drobno zmiksowanych migdałów bez skórki (drobny piasek) ✅ 1 łyżka kakao ✅ 1 łyżeczka nasion chia ✅ 20 g oleju ✅ 50 g płynnego miodu ✅ 100 g drobno zmiksowanych migdałów

CZYTAJ WIĘCEJ

Wegańskie, kruche, cynamonowe ciasteczka z daktylowym karmelem

Wegańskie, kruche, cynamonowe ciasteczka z daktylowym karmelem

Wegański karmel i bezglutenowe chrupiące ciasteczka? Brzmi nieprawdopodobnie, a jednak te słodkości są łatwiejsze w przygotowaniu niż myślisz 🙂 Ciasto: ✅200g mąki ryżowej ✅100g oleju kokosowego ✅4 łyżki ksylitolu ✅2 łyżki masła orzechowego ✅cynamon (według uznania) Wymieszać mąkę, cynamon  i ksylitol. Dodać rozpuszczony olej kokosowy oraz masło orzechowe. Zagnieść ciasto i włożyć do lodówki na

CZYTAJ WIĘCEJ

Pasta a’la makrelowa

Pasta a’la makrelowa

Już sama dieta bezglutenowa łączy się z szeregiem wyrzeczeń, a co dopiero gdy stosujemy ją równolegle z dietą wegańską! Proste, szybkie w przygotowaniu, a  przy tym smaczne posiłki to  prawdziwe rarytasy. Z tym większą przyjemnością przedstawiamy przepis na “Pastę a’la makrelową” autorstwa Atelier Smaku, która łączy wszystkie te cechy, a do tego jest zdrowa i bardzo

CZYTAJ WIĘCEJ

Wiosenny konkurs śniadaniowy rusza 10.04!

Wiosenny konkurs śniadaniowy rusza 10.04!

Zapraszamy do udziału w naszym wiosennym, śniadaniowym konkursie! Do wygrania NutriBullet w pięknym czerwonym kolorze! Wystarczy, że odwiedzisz nas na Facebooku lub Instagramie, odpowiesz na baaardzo łatwe pytanie i opcjonalnie dodasz zdjęcie 🙂 Na autorów najbardziej kreatywnych odpowiedzi czekają nagrody: wielofunkcyjne urządzenie NutriBullet – wspaniały towarzysz najbardziej udanych śniadań 🙂 4 zestawy produktów Incola Regulamin

CZYTAJ WIĘCEJ

Malinowy sernik na zimno na spodzie z płatków owsianych

Malinowy sernik na zimno na spodzie z płatków owsianych

Co gospodyni to inny sernik  – i dobrze, bo uwielbiamy go w każdej postaci! U nas na zimno, na bogatym w błonnik spodzie z płatków owsianych i z dodatkiem galaretki malinowej. Składniki: Spód: ✅ 100 g bezglutenowych płatków owsianych INCOLA ✅ 2 łyżki miodu ✅ 1 łyżka oleju ✅ 1 białko Masa serowa: ✅ 200 g mrożonych malin ✅ 100 ml wody

CZYTAJ WIĘCEJ

Brownie Mix-nowość!

Brownie Mix-nowość!

30.03 na sklepowych półkach rozgości się Brownie Mix! Mini Serduszka Brownie skradły Wasze serca, więc poszliśmy krok dalej! Już niedługo każdy będzie mógł przyrządzić to wilgotne, intensywnie czekoladowe ciasto w zaciszu domowym🥰! Wyobraźcie sobie jak cudowne będzie zaraz po wyciągnięciu z pieca ☺️ Szukajcie ich w sklepach patronackich – friendlyfoodshop.pl, sklepbezglutenowy.com.pl oraz sklepbezglutek.pl

CZYTAJ WIĘCEJ

Gofry z płatków owsianych i cukinii

Gofry z płatków owsianych i cukinii

Cukinia? Płatki owsiane? Gofry? Kto by pomyślał?! A jednak! Są pyszne, sycące i baaardzo zdrowe 🤗 Składniki ( na 6 sporych gofrów): ✅3 rozkłócone jajka 🥚🥚🥚 ✅mała cukinia starta na grubej tarce z pestkami i skórką (320g) ✅40 g PŁATKÓW OWSIANYCH INCOLA ✅ 1/3 łyżeczki soli ✅1/3 łyżeczki proszku do pieczenia ✅110 g mąki ryżowej ✅40 g startego

CZYTAJ WIĘCEJ

PLACUSZKI Z MASCARPONE I PŁATKÓW OWSIANYCH

PLACUSZKI Z MASCARPONE I PŁATKÓW OWSIANYCH

Coś dla miłośników panecaków!  W zdrowszej, bezglutenowej wersji smakują równie wspaniale 🥰 Składniki (2 porcje): ✅ 200 g serka mascarpone ✅ 2 jajka ✅ 180 ml mleka ✅ 1 łyżeczka cukru lub dowolnego słodziła ✅ 1/4 łyżeczki cynamonu ✅ 100 g płatków owsianych INCOLA ✅ 70 g mąki ryżowej INCOLA ✅ 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Mokre składniki wymieszać (można również zblendować). Suche składniki

CZYTAJ WIĘCEJ

Owsiana tarta z waniliowym kremem i porzeczkami

Owsiana tarta z waniliowym kremem i porzeczkami

Połączenie lekko kwaskowatych porzeczek z delikatnym kremem skrada serca małych i dużych! Owsiany spód:  ✅ 100g PŁATKÓW OWSIANYCH INCOLA ✅ 2 banany ✅ 30g oleju kokosowego 🥥🥥🥥 Rozgniatamy banany🍌🍌🍌. Dodajemy rozpuszczony olej oraz płatki i dokładnie mieszamy. Przekładamy do formy i wkładamy do lodówki na 30 minut. Krem: ✅400g twarogu ✅30g erytrolu ✅50g jogurtu naturalnego ✅ aromat

CZYTAJ WIĘCEJ

CEBULOWE BUŁECZKI PROTEINOWE

CEBULOWE BUŁECZKI PROTEINOWE

Pożywne, aromatyczne, a do tego superszybkie w przygotowaniu! Gwarantujemy, że nie poprzestaniesz na jednej! Składniki: ✅200g chudego twarogu ✅2 jajka ✅90g mąki owsianej (ze zblendowanych PŁATKÓW OWSIANYCH INCOLA) ✅40g mąki pszennej/kukurydzianej/jaglanej/ryżowej ✅2 łyżeczki proszku do pieczenia ✅przyprawy: sól, oregano, tymianek, czosnek granulowany lub inne ulubione ✅1 cebula ✅1 łyżka oleju Cebulę obieramy i drobno kroimy. Podsmażamy

CZYTAJ WIĘCEJ

Wiosenne nowości od Incola!

Wiosenne nowości od Incola!

Drożdżówka a’la Chałka z Czekoladą oraz białe Bułki Śniadaniowe to nasze propozycje na zbliżające się wielkimi krokami wiosenne śniadania, pikniki, wycieczki, lunche… Nasze nowe propozycje to: produkt idealny dla osób z alergiami pokarmowymi ( nasze wypieki pozbawiliśmy większości alergenów) szybka i łatwa przekąska, bądź samodzielny posiłek w poręcznym opakowaniu pozycja obowiązkowa dla wegan – w

CZYTAJ WIĘCEJ

Kakaowe kuleczki z kaszy gryczanej

Kakaowe kuleczki z kaszy gryczanej

Nieszablonowy, bardzo efektowny deser. Sprawdzi się idealnie jako zdrowa przekąska czy odświętny poczęstunek.  15 kulek: ✅100 g kaszy gryczanej niepalonej ✅50 g daktyli ✅50 g rodzynek ✅20 g suszonej żurawiny ✅100 ml wody ✅2 łyżeczki kakao ✅3 łyżki PŁATKÓW OWSIANYCH INCOLA ✅łyżka posiekanych orzechów laskowych ✅czekolada/kakao/kokos do obtoczenia Kaszę zalać kilka cm ponad powierzchnię wodą i

CZYTAJ WIĘCEJ

Kokosowy sernik na zimno

Kokosowy sernik na zimno

Puszysty sernik na daktylowym spodzie z polewą czekoladową – szybki w przygotowaniu, równie szybko znika z talerzy 🙂 Daktylowy spód:  ✅ 100g daktyli suszonych ✅ 150g PŁATKÓW JAGLANYCH INCOLA ✅ 2 łyżki masła orzechowego Daktyle zalać wrzątkiem i odstawić na 10 minut. Odlać wodę i zblendować z resztą składników. Wyłożyć na spód formy. Pianka: ✅ 500g

CZYTAJ WIĘCEJ

Mini Serce Brownie – słodka walentynka już w sklepach sieci Żabka

Mini Serce Brownie – słodka walentynka już w sklepach sieci Żabka

Z przyjemnością informujemy, że Mini Serduszka Brownie są już dostępne w sklepach Sieci Żabka!🐸🐸🐸 Będą na Was czekać od 30 stycznia do 19 lutego! Szukajcie ich również w sklepach Carrefour od 11 lutego🤗❤️ 🍫 Podaruj to wilgotne, szalenie czekoladowe Serduszko bliskiej osobie (polecamy kupić jedno dla siebie, są tak pyszne, że może obdarowany nie będzie chciał

CZYTAJ WIĘCEJ

Wafelki kokosowe a’la Princessa

Wafelki kokosowe a’la Princessa

Komu nie brakuje lata? Leciutkie wafelki z pysznym kokosowym kremem pomogą na chwilę zapomnieć o mroźnej aurze! Składniki: ✅ 1 opakowanie CHRUPAKÓW naturalnych bez cukru INCOLA ✅ 1 skyr naturalny ✅ 4-5 łyżek wiórków kokosowych ✅ 4 łyżki mleka kokosowego w proszku (można zastąpić większa ilością wiórków kokosowych) ✅ 1 miarka waniliowej odżywki białkowej* ✅ słodzidło (ilość wedle

CZYTAJ WIĘCEJ

DROŻDŻÓWKA A’LA CHAŁKA INCOLA W SKLEPACH CARREFOUR

DROŻDŻÓWKA A’LA CHAŁKA INCOLA W SKLEPACH CARREFOUR

Z przyjemnością informujemy, że naszą wegańską i bezglutenową drożdżówkę a’la chałka znajdziecie w sklepach Carrefour w całej Polsce 🙂 Nieustannie pracujemy nad dystrybucją i wkrótce ukażą się kolejne punkty sprzedaży. Zespół Incola

CZYTAJ WIĘCEJ

Chrupiące kanapeczki ze słodkim hummusem

Chrupiące kanapeczki ze słodkim hummusem

Chrupiące kanapeczki z zaskakującym nadzieniem ze słodkiego hummusu – pomysł na bogaty w białko, oryginalny lunch.  Baza kanapeczek:  ✅ BEZGLUTENOWE CHRUPAKI NATURALNE INCOLA Hummus czekoladowo-piernikowy: ✅puszka ciecierzycy ✅syrop klonowy/daktylowy ✅tahini/masło orzechowe ✅pół tabliczki czekolady/kakao – cynamon, przyprawa do piernika Hummus owocowy: ✅puszka ciecierzycy ✅miód/syrop klonowy ✅ tahini/masło orzechowe ✅proszek z liofilizowanej żurawiny/truskawki/maliny (jeżeli nie masz proszku to

CZYTAJ WIĘCEJ

Fit czekoladowo-kokosowe ciasto a’la bounty

Fit czekoladowo-kokosowe ciasto a’la bounty

Szybkie, bezglutenowe i rozpływające się w ustach fit czekoladowo-kokosowe ciasto. Bez pieczenia i zbędnych kalorii, czyli zdrowo i pysznie 🙂   Składniki: Spód: ✅ 100g płatków owsianych INCOLA ✅ 2 łyżki masła orzechowego ✅ 80g pestek słonecznika ✅ dojrzały banan ✅ 3 łyżki kakao Krem kokosowy: ✅ 80g wiórków kokosowych ✅ 300g mleczka kokosowego (stała część)

CZYTAJ WIĘCEJ

Budyń owsiany z karmelizowaną gruszką i szybką konfiturą z żurawiny

Budyń owsiany z karmelizowaną gruszką i szybką konfiturą z żurawiny

Szybki i przede wszystkim zdrowy fit deser. Słodki budyń o gruszkowej nucie, przełamany kwaskowatym smakiem żurawiny. Niebo w gębie! 😊 Składniki (2 porcje): Budyń: ✅ 70 g płatków owsianych INCOLA ✅ 450 ml mleka ✅ 2 gruszki (ok. 220 g po obraniu) ✅ łyżeczka masła Konfitura z żurawiny: ✅ żurawina ✅ trochę skrobi z tapioki

CZYTAJ WIĘCEJ

Puszyste, cytrynowe ciasto a’la ptasie mleczko w polewie z gorzkiej czekolady

Puszyste, cytrynowe ciasto a’la ptasie mleczko w polewie z gorzkiej czekolady

Ciasto cytrynowe a’la ptasie mleczko – fit przekąska bez cukru, bez glutenu bez wyrzutów sumienia 🙂 Spód: ✅ 100g płatków owsianych INCOLA ✅ 2 łyżki pasty kokosowej ✅ 30g wiórków kokosowych ✅ duży banan Wszystko zblendować i przełożyć do formy z papierem do pieczenia. Pianka: ✅ 400g twarogu ✅ 150ml mleczka kokosowego ✅ 4 łyżki ksylitolu ✅ cytrynowa galaretka bez cukru ✅ 200ml wrzątku  Galaretkę

CZYTAJ WIĘCEJ

Delikatne naleśniki z malinami

Delikatne naleśniki z malinami

Delikatne naleśniki z malinami – śniadaniowy klasyk w nowej bezglutenowej odsłonie! Ciasto: ✅3 jajka ✅szczypta cukru ✅1 i 2/3 szklanki wody ✅1/3 szklanki mleka ✅1/2 szklanki mąki gryczanej INCOLA ✅2/3 szklanki mąki ryżowej INCOLA ✅1/4 szklanki skrobi z tapioki ✅pół łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia ✅ starta kostka gorzkiej czekolady – opcjonalnie do dekoracji Nadzienie: ✅świeże bądź mrożone maliny ✅skrobia

CZYTAJ WIĘCEJ

TARTA SERNIKOWA NA OWSIANYM SPODZIE Z MALINAMI

TARTA SERNIKOWA NA OWSIANYM SPODZIE Z MALINAMI

Przepyszna fit tarta sernikowa, czyli idealny balans doskonałego smaku, zdrowego deseru i oszczędności czasu – w dodatku bez glutenu 😍 Wygląda tak efektownie, że nie w sposób oprzeć się pokusie. Składniki na spód: ✅ 1 szklanka mąki z płatków owsianych INCOLA ✅1 jajko ✅ 3 łyżki oleju kokosowego ✅ ulubione słodzidło Składniki na masę serową:

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół INCOLA na konferencji w Białymstoku – listopad 2018

Zespół INCOLA na konferencji w Białymstoku – listopad 2018

Kolejny, pracowity weekend za nami! 17 listopada 2018 r. zespół Incola zawitał w Białymstoku na konferencji “Żyj szczęśliwie z celiakią”. Była to okazja do zaznajomienia się z nami i naszymi produktami. Ponadto każdy Uczestnik otrzymał od Organizatorów ogromne torby z bezglutenowymi produktami. W torbach skryły się również nasze produkty tj. chrupaki, drożdżówka, kajzerki i chleby

CZYTAJ WIĘCEJ

NOWOŚĆ! CHRUPAKI O SMAKU ZIELONEJ CEBULKI OD INCOLA

NOWOŚĆ! CHRUPAKI O SMAKU ZIELONEJ CEBULKI OD INCOLA

Od 19 listopada wystartowaliśmy ze sprzedażą nowych chrupaków o smaku zielonej cebulki! Chrupaki to cienkie i mocno chrupiące wafelki, które z powodzeniem zastąpią chipsy i sprawdzą się jako szybka przekąska. Wafelki są odpowiednie dla wegan i wolne od alergenów: nie zawierają glutenu, jaj, mleka, laktozy, pszenicy czy soji. Dodatkowo w nowej odsłonie graficznej i ulepszonymi składami

CZYTAJ WIĘCEJ

Fit ciastka a’la Grześki

Fit ciastka a’la Grześki

Połączenie orzechów i mleczka kokosowego, które skrada serca. Nie dość że robi się je FAST, to jeszcze są FIT. Jak z wszystkim oczywiście należy zachować umiar, ale ostrzegamy – ciężko się powstrzymać! Składniki: ✅ 1 opakowanie chrupaków naturalnych INCOLA ✅ 4 łyżki mleczka kokosowego ✅ 2 łyżki masła orzechowego ✅ 2 łyżki płynnego oleju kokosowego

CZYTAJ WIĘCEJ

Ekspresowe placuszki z ricotty z owocami

Ekspresowe placuszki z ricotty z owocami

Ekspresowe, bezglutenowe placuszki z ricotty, które świetnie sprawdzą się jako śniadanie lub deser. Delikatne i lekko słodkie – idealne! Przepis na 10 sztuk: ✅250 g ricotty ✅2 jajka ✅2 łyżeczki miodu/dowolnego słodzidła ✅płaska łyżeczka proszku do pieczenia ✅1/3 szklanki mąki ryżowej INCOLA Oddzielić żółtka od białek. Ricottę zmiksować z żółtkami i miodem, dodać przesianą mąka

CZYTAJ WIĘCEJ

Tarta z cukinii z nadzieniem mascarpone i pomidorami

Tarta z cukinii z nadzieniem mascarpone i pomidorami

Pyszna, bezglutenowa tarta na spodzie z cukinii i wyłożona masą z serka mascarpone i pomidorami. Idealna na obiad czy kolację lub do lunch boxu – wspaniale smakuje na zimno. Składniki: Spód: ✅ 700 g cukinii ✅ duży ząbek czosnku ✅ 1 łyżeczka soli ✅ garść posiekanego szczypiorku ✅ 1 łyżka posiekanej natki pietruszki ✅ 1

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Incola na bezglutenowej konferencji – Poznań 2018

Zespół Incola na bezglutenowej konferencji – Poznań 2018

20 października 2018 r. przedstawiciele zespołu Incola spotkali się z Wami osobiście – tym razem okazją była konferencja pt: “Choroba trzewna – jak diagnozować, jak leczyć?”, która odbyła się w Poznaniu. Bardzo dziękujemy za tak liczne przybycie na nasze stoisko, gdzie mogliście zdegustować nasze produkty i odebrać bezpłatny zestaw startowy z produktami Incola. Ponad to,

CZYTAJ WIĘCEJ

Wegańska nowość – drożdżówka a’la chałka!

Wegańska nowość – drożdżówka a’la chałka!

Miło nam poinformować, że od 17 września portfolio Incola wzbogaciła nowa propozycja – drożdżówka a’la chałka 120 g. Drożdżówka a’la chałka jest propozycją idealną dla wegan i osób na diecie bezglutenowej. Bułka jest wolna od alergenów: ✅ gluten ✅ laktoza ✅soja ✅jajka ✅ pszenica Dzięki swoim rozmiarom świetnie sprawdzi się jako śniadanie do pracy, szkoły czy przekąska w podróż. Idealnie smakuje na

CZYTAJ WIĘCEJ

Send me your newsletter (you can unsubscribe at any time).

FreshMail.pl
 

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych w celach marketingowych produktów własnych i usług administratora danych w zakresie adresu mailowego. Administratorem danych osobowych jest GFS Poland sp. z o.o. z siedzibą przy Komorowickiej 110, 43-300 Bielsko-Biała. W przypadku niektórych form marketingu bezpośredniego podstawą przetwarzania może być też udzielona zgoda (art. 6 ust. 1 lit. a RODO). W sprawach dotyczących ochrony danych osobowych możliwy jest kontakt mailowy biuro@gfsp.pl. Dane mogą być przekazywane podmiotom usługowym współpracującym z GFS Poland w zakresie określonym przez Politykę Prywatności serwisu internetowego www.incola.com.pl. Podanie danych jest dobrowolne, ale niezbędne dla realizacji wyżej wymienionych celów. Osoba, której dotyczą dane, ma prawo do żądania dostępu do swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, a także prawo wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, a także prawo do przenoszenia swoich danych oraz wniesienia skargi do organu nadzorczego. Zgoda dotycząca przetwarzania danych w celu realizacji niektórych form marketingu bezpośredniego może zostać w każdym momencie cofnięta, a jej niewyrażenie nie uniemożliwia otrzymania odpowiedzi na przesłane zapytanie. Dane przetwarzane będą do momentu wyrażenia sprzeciwu bądź odwołania zgody na przetwarzanie.

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl