Gluten-free rice cake with mascarpone and cherries

Melt-in-the-mouth sponge cake layered with light cream, and its taste broken with sour taste of cherries. Remember! The secret to a successful sponge cake is in good flour 🙂

 

Ingredients:

Biszkopt:
✅ 6 L eggs
✅ 10 tablespoons of sugar
✅ 2 level teaspoons of gluten-free baking powder
✅ a glass of INCOLA rice flour
✅ 2 tablespoons of tapioca flour
✅ half glass of oil

Cream:
✅ a glass of whipping cream
✅ 2 teaspoons of powdered sugar
✅ fix for cream
✅ 250 g of mascarpone
✅ 5 tablespoons of milk
✅ 1 glass of frozen cherries

Whisk the egg whites, and at the end of the whisking on low speed, gradually add sugar, then egg yolks and oil. At the end add sifted flours with baking powder, mix on low speed or by hand. Put the mixture into a cake tin, diameter 22 cm. Bake at 180 degrees Celsius for 40 minutes, let it cool down and only then remove from the oven. Cut into 2 pieces.

Whisk whipping cream with powdered sugar and fix. Whisk mascarpone with milk and combine with the cream. Coarsely brush the bottom top with the mixture. Then set out thawed and stewed cherries. Thinly brush the top part, from the bottom, with cream. Chocolate glaze on top 😊

About the author:

Małgosia – for health reasons has been on a gluten-free diet for 4 years. She has always loved to cook and her inspirations are in fact mostly her own ideas, which are so many that she cannot keep up with them.
She makes sure that dishes are colourful, tasty and not associated with eating cardboard, and above all are made of products available to everyone and easy to prepare.
Małgosia pruns her account on intagram @mniammniam_bez_glutenu.

Send me your newsletter (you can unsubscribe at any time).

 

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych w celach marketingowych produktów własnych i usług administratora danych w zakresie adresu mailowego. Administratorem danych osobowych jest GFS Poland sp. z o.o. z siedzibą przy Komorowickiej 110, 43-300 Bielsko-Biała. W przypadku niektórych form marketingu bezpośredniego podstawą przetwarzania może być też udzielona zgoda (art. 6 ust. 1 lit. a RODO). W sprawach dotyczących ochrony danych osobowych możliwy jest kontakt mailowy biuro@gfsp.pl. Dane mogą być przekazywane podmiotom usługowym współpracującym z GFS Poland w zakresie określonym przez Politykę Prywatności serwisu internetowego www.incola.com.pl. Podanie danych jest dobrowolne, ale niezbędne dla realizacji wyżej wymienionych celów. Osoba, której dotyczą dane, ma prawo do żądania dostępu do swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, a także prawo wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, a także prawo do przenoszenia swoich danych oraz wniesienia skargi do organu nadzorczego. Zgoda dotycząca przetwarzania danych w celu realizacji niektórych form marketingu bezpośredniego może zostać w każdym momencie cofnięta, a jej niewyrażenie nie uniemożliwia otrzymania odpowiedzi na przesłane zapytanie. Dane przetwarzane będą do momentu wyrażenia sprzeciwu bądź odwołania zgody na przetwarzanie.