BEZGLUTENOWE BUŁKI ZE SŁONECZNIKIEM

Puszyste bułki z chrupiącą posypką z ziaren słonecznika. Do wszechstronnego zastosowania – na śniadanie, kolację, o każdej porze dnia.

pl_PL

Opis

Składniki: woda, skrobie (tapiokowa, ziemniaczana, kukurydziana), ziarna (słonecznik 13%, siemię lniane), mąka ryżowa, olej słonecznikowy, drożdże, syrop winogronowy, białko kurze (jaja), substancja utrzymująca, wilgoć (glicerol), błonnik roślinny (z babki jajowatej), cukier, substancje zagęszczające (guma ksantanowa, hydroksypropylometyloceluloza), sól, melasa trzcinowa, mielona łuska gryki.

Produkt pakowany w atmosferze ochronnej. Produkt bezglutenowy.

Informacja o alergenach:
Może zawierać białka mleka.

Ilość netto:
100 g (2 x 50 g)

Sposób przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Sposób przygotowania:
Bułka do bezpośredniego spożycia.

Termin przydatności: 4 miesiące

Wartości odżywcze

Średnia wartość odżywcza na
100 g produktu

Wartość energetyczna: 1424 kJ/ 340 kcal
Tłuszcze, w tym: 13,6 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 1,8 g
Węglowodany; w tym: 46,2 g
Cukry: 5,2 g
Błonnik: 4,7 g
Białko: 5,9 g
Sól: 1 g

Logistyka

w opakowaniu opakowań w kartonie kartonów na warstwie kartonów na palecie
ilość 2 12 8 64
masa brutto 110 g 1,59 kg 127 kg
wysokość 95 mm 200 mm 20 cm 175 cm
szerokość 130 mm 290 mm 120 cm 120 cm
długość 150 mm 360 mm 80 cm 80 cm

Inspiracje

Lubimy gotować i jeść! Odkryj z nami świat bezglutenowych smaków i dań. Pomagamy przygotować proste i pyszne potrawy, inspirując się kuchniami świata. Poznaj przepisy oraz ciekawostki dotyczące gotowania bez glutenu.