BEZGLUTENOWY CHLEB CIEMNY

Nasz ciemny chleb, to idealne rozwiązanie dla osób, które lubią smak ciemnego pieczywa ale o jednolitej konsystencji. Dzięki temu ten chleb jest niezwykle uniwersalny. Źródło błonnika i niska zawartość cukrów.

pl_PL

Opis

Składniki: woda, skrobie (ziemniaczana, tapiokowa, kukurydziana), zakwas (woda, skrobia kukurydziana, mąka jaglana), olej rzepakowy, błonnik roślinny (bambusowy, ziemniaczany, z babki jajowatej), białko kurze (jaja), cukier, mąka ryżowa, substancje zagęszczające (guma ksantanowa, karboksymetyloceluloza), drożdże, melasa trzcinowa, sól, łuska gryki, substancja utrzymująca wilgoć (glicerol), aromat.

Produkt pakowany w atmosferze ochronnej. Produkt bezglutenowy.

Informacja o alergenach:
Może zawierać białka mleka.

Ilość netto: 200 g

Sposób przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Sposób przygotowania:
Do bezpośredniego spożycia.

Termin przydatności: 4 miesiące

Wartości odżywcze

Średnia wartość odżywcza na
100 g produktu

Wartość energetyczna: 1159 kJ/ 277 kcal
Tłuszcze, w tym: 10,5 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 1,2 g
Węglowodany; w tym: 36,2 g
Cukry: 2,3 g
Błonnik: 10,1 g
Białko: 4,3 g
Sól: 1,34 g

 

Logistyka

w opakowaniu opakowań w kartonie kartonów na warstwie kartonów na palecie
ilość 1 12 8 64
masa brutto 210 g 2,79 kg 204 kg
wysokość 95 mm 200 mm 20 cm 175 cm
szerokość 130 mm 290 mm 120 cm 120 cm
długość 150 mm 360 mm 80 cm 80 cm

Inspiracje

Lubimy gotować i jeść! Odkryj z nami świat bezglutenowych smaków i dań. Pomagamy przygotować proste i pyszne potrawy, inspirując się kuchniami świata. Poznaj przepisy oraz ciekawostki dotyczące gotowania bez glutenu.