Opis
Bezglutenowy chleb ciemny Vitalfit Incola zajął III miejsce w konkursie na NAJSMACZNIEJSZE PIECZYWO BEZGLUTENOWE 2018 według konsumentów!
Konkurs organizowany jest co 2 lata przez Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej. Konsumenci głosują na bezglutenowe pieczywo drogą internetową, wybierając spośród produktów zgłoszonych przez najbardziej znanych oraz mniejszych producentów pieczywa bezglutenowego.
Osiągnięcie 2018: III miejsce – Najsmaczniejsze pieczywo bezglutenowe 2018
Kategoria konkursowa: pieczywo o przedłużonej trwałości.
I miejsce w tej samej kategorii zajął Bezglutenowy chleb świeży z ziarnami Incola
Składniki: zakwas (mąka gryczana, mąka ryżowa, woda), woda, ziarna 9% (słonecznik, bezglutenowe płatki owsiane, quinoa, siemię lniane), skrobie (tapiokowa, ziemniaczana, kukurydziana), olej rzepakowy, błonnik roślinny (ziemniaczany, jabłkowy, z babki jajowatej), cukier inwertowany, mąka teff, białko kurze (jaja), drożdże, substancje zagęszczające (guma ksantanowa, karboksymetyloceluloza), sól, mielony kminek.
Informacja o alergenach:
Może zawierać: orzechy pekan i białka mleka.
Ilość netto:
200 g
Sposób przechowywania:
Przechowywać w temperaturze 14-21°C z daleka od źródła ciepła i promieni słonecznych. Produkt otwarty należy spożyć w ciągu 2 dni.
Sposób przygotowania:
Produkt do bezpośredniego spożycia. Może być podpiekany w tosterze.