Opis
Bezglutenowy chleb świeży z ziarnami Incola dwukrotnie zwyciężył w konkursie na NAJSMACZNIEJSZE PIECZYWO BEZGLUTENOWE według konsumentów!
Konkurs organizowany jest co 2 lata przez Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej. Konsumenci głosują na bezglutenowe pieczywo drogą internetową, wybierając spośród produktów zgłoszonych przez najbardziej znanych oraz mniejszych producentów pieczywa bezglutenowego.
Osiągnięcie 2020: I miejsce – Najsmaczniejsze pieczywo bezglutenowe 2020
Osiągnięcie 2018: I miejsce – Najsmaczniejsze pieczywo bezglutenowe 2018
Kategoria konkursowa: pieczywo o przedłużonej trwałości.
Składniki: woda, skrobie (kukurydziana, tapiokowa, ziemniaczana), zakwas z mąki jaglanej, olej rzepakowy, ziarna – 5,2% (siemię lniane, proso, słonecznik, chia), błonnik roślinny, białko kurze (jaja), otręby ryżowe i gryczane, cukier, drożdże, melasa trzcinowa, substancje zagęszczające (guma ksantanowa, karboksymetyloceluloza), substancja utrzymująca wilgoć (glicerol), sól. Produkt pakowany w atmosferze ochronnej.
Informacja o alergenach:
Bez dodatku: gluten, pszenica, mleko, soja.
Może zawierać śladowe ilości orzechów pekan.
Ilość netto:
350 g