BEZGLUTENOWY CHLEB VITALFIT JASNY

Wytwarzany z zakwasu gryczanego, dzięki któremu jego struktura jest bardziej zwarta. Chleb przypomina smakiem gryczano-żytni bochenek i jest szczególnie cenny dla osób dbających o piękną sylwetkę, z uwagi na niską zawartość cukru i bardzo wysoką zawartość błonnika – aż 11%. Przyspiesza perystaltykę jelit i szybko nasyca.

pl_PL

Opis

Składniki: zakwas (mąka gryczana, mąka ryżowa, woda), woda, skrobie (tapiokowa, ziemniaczana, kukurydziana), olej rzepakowy, błonnik roślinny (bambusowy, ziemniaczany, z babki jajowatej), cukier inwertowany, mąka ryżowa, białko kurze (jaja), drożdże, substancje zagęszczające (guma ksantanowa, karboksymetyloceluloza), sól, kminek mielony, aromat.

Produkt pakowany w atmosferze ochronnej. Produkt bezglutenowy.

Informacja o alergenach:
Może zawierać: białka mleka.

Ilość netto: 200 g

Sposób przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Sposób przygotowania:
Produkt do bezpośredniego spożycia. Może być podpiekany w tosterze.

Termin przydatności: 4 miesiące.

Wartości odżywcze

Średnia wartość odżywcza na
100 g produktu

Wartość energetyczna: 1142 kJ/274 kcal
Tłuszcze, w tym: 11,6 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 1,1 g
Węglowodany; w tym: 31,4 g
Cukry: 2,3 g
Błonnik: 12,4 g
Białko: 4,8 g
Sól: 1,69 g

 

Logistyka

w opakowaniu opakowań w kartonie kartonów na warstwie kartonów na palecie
ilość 1 12 8 64
masa brutto 210 g 2,79 kg 204 kg
wysokość 95 mm 200 mm 20 cm 175 cm
szerokość 130 mm 290 mm 120 cm 120 cm
długość 150 mm 360 mm 80 cm 80 cm

Inspiracje

Lubimy gotować i jeść! Odkryj z nami świat bezglutenowych smaków i dań. Pomagamy przygotować proste i pyszne potrawy, inspirując się kuchniami świata. Poznaj przepisy oraz ciekawostki dotyczące gotowania bez glutenu.