Szczegóły
Bezglutenowy chleb świeży z ziarnami Incola dwukrotnie zwyciężył w konkursie na NAJSMACZNIEJSZE PIECZYWO BEZGLUTENOWE według konsumentów!
Konkurs organizowany jest co 2 lata przez Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej. Konsumenci głosują na bezglutenowe pieczywo drogą internetową, wybierając spośród produktów zgłoszonych przez najbardziej znanych oraz mniejszych producentów pieczywa bezglutenowego.
Osiągnięcie 2020: I miejsce – Najsmaczniejsze pieczywo bezglutenowe 2020
Osiągnięcie 2018: I miejsce – Najsmaczniejsze pieczywo bezglutenowe 2018
Kategoria konkursowa: pieczywo o przedłużonej trwałości.
Składniki:woda, zakwas (skrobia kukurydziana, mąka jaglana, woda), skrobie (ziemniaczana, tapiokowa), olej rzepakowy, błonnik roślinny (bambusowy, ziemniaczany, jabłkowy, z babki jajowatej), ziarna – 5,4% (siemię lniane, proso, słonecznik, chia), białko kurze (jaja), mąka ryżowa, cukier, substancje zagęszczające (guma ksantanowa, karboksymetyloceluloza), drożdże, melasa trzcinowa, sól, łukska gryki, substancja utrzymująca wilgoć (glicerol), aromat.
Produkt pakowany w atmosferze ochronnej. Produkt bezglutenowy.
Informacja o alergenach:
Może zawierać białka mleka.
Ilość netto: 350 g
Sposób przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Sposób przygotowania:
Produkt do bezpośredniego spożycia.
Termin przydatności: 4 miesiące
Opis
Zawsze świeży i miękki chleb wieloziarnisty. Chleb bezglutenowy z ziarnami zawiera nasiona chia, które dostarczają ogromną ilość składników odżywczych i małą ilość kalorii. Niska zawartość cukrów, niska zawartość tłuszczów nasyconych, źródło błonnika pokarmowego i witaminy E. Świeży chleb bezglutenowy z ziarnami to doskonała alternatywa dla tradycyjnego pieczywa, który zaspokoi nawet najbardziej wymagające podniebienia.
Chleb bezglutenowy z ziarnami – podwójny zwycięzca konkursu na najlepsze pieczywo
Produkowany przez Incola chleb z ziarnami bezglutenowy świeży dwukrotnie zwyciężył w konkursie na NAJSMACZNIEJSZE PIECZYWO BEZGLUTENOWE według konsumentów!
Konkurs organizowany jest co 2 lata przez Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej. Konsumenci głosują na pieczywo bezglutenowe drogą internetową, wybierając spośród produktów zgłoszonych przez najbardziej znanych oraz mniejszych producentów pieczywa bezglutenowego.
Osiągnięcie 2020: I miejsce – Najsmaczniejsze pieczywo bezglutenowe 2020
Osiągnięcie 2018: I miejsce – Najsmaczniejsze pieczywo bezglutenowe 2018
Kategoria konkursowa: pieczywo o przedłużonej trwałości.
Świeży chleb bezglutenowy – połączenie zdrowia i smaku
Chleb bezglutenowy z ziarnami, który oferujemy jako producent żywności bezglutenowej to doskonały przykład na to, jak można połączyć zdrowie z pysznym smakiem. Zawarte w nim nasiona chia są źródłem cennych składników odżywczych, w tym błonnika pokarmowego, kwasów tłuszczowych omega-3 oraz witaminy E. Dzięki tym dodatkom, chleb bezglutenowy staje się nie tylko smaczny, ale i pełnowartościowy, wspomagając codzienną dietę osób, które muszą unikać glutenu.
Chleb z ziarnami – dla każdego, kto ceni zdrowie i wygodę
Produkowany przez Incola chleb z ziarnami jest nie tylko odpowiedni dla osób na diecie bezglutenowej, ale również dla tych, którzy szukają pełnowartościowego pieczywa na co dzień. Dzięki odpowiedniemu doborowi składników, takich jak nasiona chia, świeży chleb bezglutenowy jest pełen cennych mikroelementów i świetnie pasuje do zdrowych, zrównoważonych posiłków.
W ofercie Incola znajduje się również szeroki wybór innych rodzajów chleba, takich jak chleb bezglutenowy biały, chleb tostowy bezglutenowy czy chleb razowy bezglutenowy, które idealnie pasują do różnorodnych dań.
Wartości odżywcze
Średnia wartość odżywcza na
100 g produktu
| Wartość energetyczna: | 981 kJ/ 235 kcal | | |
| Tłuszcze, w tym: | 10,3 g | | |
| Kwasy tłuszczowe nasycone: | 1 g | | |
| Węglowodany; w tym: | 25,2 g | | |
| Cukry: | 2,6 g | | |
| Błonnik: | 10,9 g | | |
| Białko: | 5 g | | |
| Sól: | 1,37 g | | |
| Witamina E: | 2,33 mg |