Kajzerka na słodko z piekarnika?! Tak ???? pyszna ???? smakuje jak deser a jest śniadaniem
Przepis na 2 kajzerki: 150 g waniliowego serka homogenizowanego bez laktozy 1 jajko dowolne owoce 2 bułeczki kajzerki
Z bułeczek odcinamy górę i za pomocą np. drewnianej gałki do ucierania ciasta wygniatamy środek bułeczek by zrobić w nich miejsce na nadzienie.
Serek przekładamy do miseczki, wbijajmy do niego jajko i mieszamy za pomocą trzepaczki.
Przelewamy do kajzerek ułożonych w naczyniu żaroodpornym. Uważajcie by nie przelać bo wam się przypali serek w naczyniu.
Na górę dajemy dowolne owoce. Ja dałam kilka borówek bo nie puszczają soku. Maliny dodałam już jako dodatek po upieczeniu.
Tak przygotowane kajzerki wkładamy do rozgrzanego do 190 stopni piekarnika z opcją góra / dół na 15 minut.
Dziękujemy za przepis Bezglutenowa_muchnia
Koszyk