Bezglutenowe

Bezglutenowa kajzerka na słodko

Kajzerka na słodko z piekarnika?! Tak ???? pyszna ???? smakuje jak deser a jest śniadaniem 

20 minut
dla rodziny
łatwe

do tego przepisu polecamy:

SKŁADNIKI:

Przepis na 2 kajzerki:
150 g waniliowego serka homogenizowanego bez laktozy
1 jajko
dowolne owoce
2 bułeczki kajzerki

PRZYGOTOWANIE:

Z bułeczek odcinamy górę i za pomocą np. drewnianej gałki do ucierania ciasta wygniatamy środek bułeczek by zrobić w nich miejsce na nadzienie.

Serek przekładamy do miseczki, wbijajmy do niego jajko i mieszamy za pomocą trzepaczki.

Przelewamy do kajzerek ułożonych w naczyniu żaroodpornym. Uważajcie by nie przelać bo wam się przypali serek w naczyniu.

Na górę dajemy dowolne owoce. Ja dałam kilka borówek bo nie puszczają soku. Maliny dodałam już jako dodatek po upieczeniu.

Tak przygotowane kajzerki wkładamy do rozgrzanego do 190 stopni piekarnika z opcją góra / dół na 15 minut.

Dziękujemy za przepis Bezglutenowa_muchnia

Zobacz inne przepisy z tym samym produktem: