Bezglutenowe

Ciasteczka dla Mikołaja

Te ciastka to bezpieczny wybór, bowiem są bez laktozy, nabiału i bez glutenu – na wypadek, gdyby Święty Mikołaj miał nietolerancję na wszystkie te składniki. Nie tylko Mikołaj skusi się na te słodycze.

60 minut
dla rodziny
łatwe

do tego przepisu polecamy:

SKŁADNIKI:

250g masła orzechowego
szklanka mąki bezglutenowej Incola Multi Mix
3 łyżki mielonych migdałów
4 łyżki naturalnego miodu
szczypta soli
pół łyżeczki cynamonu

PRZYGOTOWANIE:

Wszystkie składniki wymieszaj ze sobą, gotowe ciasto uformuj w kulkę i pozostaw w lodowce na 30 minut.
Wyjmij z lodówki, formuj kulki wielkości orzecha włoskiego i dociśnij (użyj do tego cedzaka, żeby mieć wzór śnieżynki na ciastku).
Piecz 15 minut w temp. 180 stopni do zarumienienia.

Nam najbardziej smakują jeszcze ciepłe z kawą lub herbatą.

Zobacz inne przepisy z tym samym produktem: