Incola - czekoladowe pankejki

Bezglutenowe

Czekoladowe pancakes

Pancakes to amerykańska wersja dobrze znanych i lubianych naszych naleśników. Bywają różnie nazywane – naleśniki amerykańskie, amerykańskie placki, pankejki.

Od naleśników różnią się wielkością – są wyższe dzięki dodaniu środka spulchniającego – proszku do pieczenia.

30 minut
porcja dla 2 osób
łatwe

do tego przepisu polecamy:

SKŁADNIKI:

mąka z amarantusa Incola 60 g

odżywka białkowa czekoladowa 30 g

1 jajko

mleko 100 ml

kakao 10 g

proszek do pieczenia 0,5 łyżeczki

PRZYGOTOWANIE:

Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj i odstaw masę na około 10 minut.

Placuszki smaż na małym ogniu z odrobiną oleju.

Podawaj z ulubionymi dodatkami. My polecamy pudding czekoladowy oraz maliny. Albo inne sezonowe owoce.

Zobacz inne przepisy z tym samym produktem: