Incola - tosty z puree jabłkowym

Bezglutenowe

Tosty z puree jabłkowym

Słodka wersja francuskich bezglutenowych tostów! Dla tych, którzy preferują słodkie śniadania. I kolejny pomysł jak nie marnować jedzenia!

20 minut
porcja dla 2 osób
łatwe

do tego przepisu polecamy:

SKŁADNIKI:

4 kromki chleba

szklanka pełnego mleka

2 jajka

łyżeczka wanilii

½ łyżeczki cynamonu

szczypta soli

2 łyżki musu jabłkowego

3 łyżki masła

2 łyżki cukru brązowego

2 łyżki cukru cynamonowego

miód lub syrop klonowy do podania

jabłko do podania

PRZYGOTOWANIE:

Rozgrzej piekarnik do 190 stopni. Blachę wyłóż papierem do pieczenia.

Każdą kromkę chleba podziel na 3 części.

W misce umieść jajka, mleko, wanilię, sól, cynamon oraz puree jabłkowe.

Każdy kawałek chleba zanurz w mieszance jajek i dokładnie obtocz. Tak przygotowane umieć na blaszce do pieczenia. Każdy tost przed włożeniem do piekarnika posmaruj roztopionym masłem, lekko posyp cukrem cynamonowym.

Piecz 10-15 minut aż się zarumieni i w połowie pieczenia obróć.

Podawaj na ciepło z miodem oraz jabłkami. Efekt jest po prostu pyszny!

Zobacz inne przepisy z tym samym produktem: