rosół makaro bezglutenowy

Bezglutenowe

Tonnarelli w pysznym rosole

Rosół to nie tylko danie, które doskonale rozgrzewa w chłodne dni. Rosół to także remedium na różne dolegliwości.

Przygotuj go według ulubionego przepisu i podawaj z bezglutenowym makaronem tonnarelli.

40 minut
dla rodziny
łatwe

do tego przepisu polecamy:

SKŁADNIKI:

opakowanie bezglutenowego makaronu tonnarelli Incola
2 l wody
2 bezglutenowe buliony warzywne
2 bezglutenowe kostki warzywne drobiowe
4 podudzia z kurczaka
jarzynka lub wywar z marchewki, selera, cebuli, pora
natka pietruszki

PRZYGOTOWANIE:

Makaron bezglutenowy tonarelli INCOLA gotujemy w osolonej wodzie, nie dłużej niż 6 minut. Dłuższy czas spowoduje, że makaron się rozgotuje.

Przygotuj rosół z podanych wyżej składników. Gotuj ok. 40 min. Podawaj z dużą ilością posiekanej drobno natki pietruszki.

Zobacz inne przepisy z tym samym produktem: