BEZGLUTENOWY MAKARON PIPETTE

Można go znaleźć w wielu różnorodnych daniach włoskiego regionu Liguria. Tymi małymi “kolankami” chętnie zajadają się dzieci.

pl_PL

Opis

Składniki: mąka kukurydziana, skrobia kukurydziana, płatki ziemniaczane, glukoza.

Informacja o alergenach:
Bez dodatku: gluten, pszenica, jaja, soja, mleko.

Ilość netto:
250 g

Sposób użycia:
Do lekko osolonej gotującej się wody wsyp żądaną porcję makaronu. Ilość wody powinna stanowić przynajmniej czterokrotną objętość suchego makaronu. Delikatnie mieszając gotuj od 6-10 minut, w zależności od upodobania. 6 minut – al dente.

Sposób przechowywania:
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.

Wartości odżywcze

Średnia wartość odżywcza na
100 g produktu

Wartość energetyczna: 1459 kJ/344 kcal
Tłuszcze, w tym: 1,6 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 0,24 g
Węglowodany; w tym: 77,0 g
Cukry: 3,36 g
Błonnik: 2,9 g
Białko: 4,0 g
Sól: 0,19 g

 

 

Logistyka

w opakowaniu opakowań w kartonie kartonów na warstwie kartonów na palecie
ilość 1 10 8 64
masa brutto 275 g 3,02 kg 218 kg
wysokość 165 cm 162 mm 16 cm 145 cm
szerokość 115 mm 285 mm 120 cm 120 cm
długość 80 mm 370 mm 80 cm 80 cm

Inspiracje

Lubimy gotować i jeść! Odkryj z nami świat bezglutenowych smaków i dań. Pomagamy przygotować proste i pyszne potrawy, inspirując się kuchniami świata. Poznaj przepisy oraz ciekawostki dotyczące gotowania bez glutenu.