BEZGLUTENOWE BAJGLE Z SIEMIENIEM LNIANYM

Popularna bułka o charakterystycznym kształcie oponki, posypana z wierzchu chrupiącym siemieniem lnianym. Idealna jako zdrowa propozycja śniadaniowa, uwielbiana na całym świecie.

  • bez glutenu
  • bez laktozy
  • bez pszenicy
  • bez soi

Szczegóły

Składniki: skrobie (tapiokowa, ziemniaczana, kukurydziana), mąki (ryżowa, kukurydziana), woda, złote siemię lniane 8,6%, olej słonecznikowy, drożdże, syrop ryżowy z koncentratem soku winogronowego, substancja utrzymująca wilgoć (glicerol), błonnik roślinny z babki jajowatej, albumina w proszku (jaja), cukier, substancje zagęszczające (guma ksantanowa, hydroksypropylometyloceluloza), sól.

Produkt pakowany w atmosferze ochronnej. Produkt bezglutenowy.

Informacja o alergenach:
Może zawierać białka mleka.

Ilość netto: 190 g (2 x 95 g)

Sposób przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Sposób przygotowania:
Bułka do bezpośredniego spożycia. Może być również odgrzewany w tosterze lub piekarniku.

Termin przydatności: 6 miesięcy.

Wartości odżywcze

Średnia wartość odżywcza na
100 g produktu

Wartość energetyczna:1270 kJ / 304 kcal
Tłuszcze, w tym:7,4 g
Kwasy tłuszczowe nasycone:0,8 g
Węglowodany; w tym:53,2 g
Cukry:7,9 g
Błonnik:4,1 g
Białko:4,0 g
Sól:1,22 g

 

Logistyka

w opakowaniuopakowań w kartoniekartonów na warstwiekartonów na palecie
ilość28864
masa brutto202 g1,89 kg146 kg
wysokość90 mm200 mm20 cm175 cm
szerokość190 mm290 mm120 cm120 cm
długość150 mm360 mm80 cm80 cm

Inspiracje

Lubimy gotować i jeść! Odkryj z nami świat bezglutenowych smaków i dań. Pomagamy przygotować proste i pyszne potrawy, inspirując się kuchniami świata. Poznaj przepisy oraz ciekawostki dotyczące gotowania bez glutenu.