Opis
Bezglutenowy chleb świeży z maczkiem Incola zajął II miejsce w konkursie na NAJSMACZNIEJSZE PIECZYWO BEZGLUTENOWE 2020 według konsumentów!
Konkurs organizowany jest co 2 lata przez Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej. Konsumenci głosują na bezglutenowe pieczywo drogą internetową, wybierając spośród produktów zgłoszonych przez najbardziej znanych oraz mniejszych producentów pieczywa bezglutenowego.
Osiągnięcie 2020: II miejsce – Najsmaczniejsze pieczywo bezglutenowe 2020
Kategoria konkursowa: pieczywo o przedłużonej trwałości.
I miejsce w tej samej kategorii zajął Bezglutenowy chleb świeży z ziarnami Incola
Składniki: woda, skrobie (ziemniaczana, tapiokowa, kukurydziana), zakwas (skrobia kukurydziana, mąka jaglana, olej), olej rzepakowy, błonnik roślinny (bambusowy, ziemniaczany, z babki jajowatej), białko kurze (jaja), mąka ryżowa, cukier, substancje zagęszczające (guma ksantanowa, karboksymetyloceluloza), drożdże, sól, mak (1,1%), substancja utrzymująca wilgoć (glicerol), aromat.
Produkt pakowany w atmosferze ochronnej. Produkt bezglutenowy.
Informacja o alergenach:
Może zawierać białka mleka.
Ilość netto: 350 g
Sposób przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Sposób przygotowania:
Produkt do bezpośredniego spożycia.
Termin przydatności: 4 miesiące