Opis
Bezglutenowy chleb świeży z ziarnami Incola dwukrotnie zwyciężył w konkursie na NAJSMACZNIEJSZE PIECZYWO BEZGLUTENOWE według konsumentów!
Konkurs organizowany jest co 2 lata przez Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej. Konsumenci głosują na bezglutenowe pieczywo drogą internetową, wybierając spośród produktów zgłoszonych przez najbardziej znanych oraz mniejszych producentów pieczywa bezglutenowego.
Osiągnięcie 2020: I miejsce – Najsmaczniejsze pieczywo bezglutenowe 2020
Osiągnięcie 2018: I miejsce – Najsmaczniejsze pieczywo bezglutenowe 2018
Kategoria konkursowa: pieczywo o przedłużonej trwałości.
Składniki: woda, zakwas (skrobia kukurydziana, mąka jaglana, woda), skrobie (ziemniaczana, tapiokowa), olej rzepakowy, błonnik roślinny (bambusowy, ziemniaczany, jabłkowy, z babki jajowatej), ziarna 5,4% (siemię lniane, proso, słonecznik, chia), białko kurze (jaja), mąka ryżowa, cukier, substancje zagęszczające (guma ksantanowa, karboksymetyloceluloza), drożdże, melasa trzcinowa, sól, łuska gryki, substancja utrzymująca wilgoć (glicerol), aromat.
Produkt pakowany w atmosferze ochronnej. Produkt bezglutenowy.
Informacja o alergenach:
Może zawierać białka mleka.
Ilość netto: 350 g
Sposób przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Sposób przygotowania:
Produkt do bezpośredniego spożycia.
Termin przydatności: 4 miesiące