BEZGLUTENOWY CHLEB RUSTYKALNY CIEMNY

Chleb rustykalny ciemny na bazie zakwasu jaglanego. Dzięki łusce gryki ma lekko razowy smak. Doskonały do wędliny i serów. Wysoka zawartość błonnika niezbędna dla diety bezglutenowej.

pl_PL

Opis

Składniki: zakwas (skrobia kukurydziana, mąka jaglana), woda, skrobie (tapiokowa, kukurydziana), inulina, olej rzepakowy, serwatka w proszku (z mleka krowiego), drożdże, oliwa z oliwek, substancja zagęszczająca (guma ksantanowa), sól, substancja utrzymująca wilgoć (glicerol), emulgatory (lecytyna słonecznikowa, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych), melasa trzcinowa, błonnik jabłkowy, syrop glukozowy, cukier, łuska gryki, substancja spulchniająca (wodorowęglan sodu).

Produkt pakowany w atmosferze ochronnej. Produkt bezglutenowy.

Ilość netto: 235 g

Sposób przechowywania:
Przechowywać w temperaturze 14-21°C z daleka od źródła ciepła i promieni słonecznych.

Sposób przygotowania:
Bułka do bezpośredniego spożycia.

Termin przydatności: 4 miesiące.

Wartości odżywcze

Średnia wartość odżywcza na
100 g produktu

Wartość energetyczna: 1139 kJ/ 271 kcal
Tłuszcze, w tym: 9,2 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 1,9 g
Węglowodany; w tym: 41,4 g
Cukry: 5,0 g
Błonnik: 6,6 g
Białko: 1,9 g
Sól: 1,75 g

 

Logistyka

w opakowaniu opakowań w kartonie kartonów na warstwie kartonów na palecie
ilość 1 12 8 64
masa brutto 247 g 3,23 kg 232 kg
wysokość 70 mm 200 mm 20 cm 175 cm
szerokość 190 mm 290 mm 120 cm 120 cm
długość 150 mm 360 mm 80 cm 80 cm

Inspiracje

Lubimy gotować i jeść! Odkryj z nami świat bezglutenowych smaków i dań. Pomagamy przygotować proste i pyszne potrawy, inspirując się kuchniami świata. Poznaj przepisy oraz ciekawostki dotyczące gotowania bez glutenu.