INCOLA - kajzerki bezglutenowe z makiem

Bezglutenowe

Kajzerki z pastą z awokado

Awokado to pochodzący z Ameryki Północnej owoc o aksamitnym smaku i uniwersalnym zastosowaniu. My kochamy go w formie pasty.

Awokado ma wiele zalet – przede wszystkim jest bogatym źródłem kwasów tłuszczowych. To także źródło witamin i składników mineralnych. W kuchni to bardzo uniwersalny owoc – można go podawać w daniach na słodko i na słono.

Pasta z awokado jako dodatek do bezglutenowej kajzerki to tylko jeden z pomysłów!

10 minut
dla rodziny
łatwe

do tego przepisu polecamy:

SKŁADNIKI:

2 dojrzałe awokado

sok z 1 limonki

łyżka majonezu

pęczek szczypiorku

ok. 10-15 papryczek chili czerwonych marynowanych

1 większy ogórek kiszony

sól, pieprz do smaku

PRZYGOTOWANIE:

Awokado przekrój na pół, wydrąż pestkę i miąższ. Przełóż miąższ do miski, zalej sokiem z limonki, dopraw solą i pieprzem, dodaj majonez.

Widelcem rozgnieć na pastę. Dodaj poszatkowany szczypiorek oraz pokrojonego w drobną kostkę ogórka i papryczki.

Dokładnie wymieszaj. Podawaj z bezglutenowym pieczywem. Idealnie pasuje do bezglutenowej kajzerki z makiem.

Zobacz inne przepisy z tym samym produktem: