INCOLA - rogaliki bezglutenowe

Bezglutenowe

Rogaliki

Kruche rogaliki to deser, któremu nikt się im nie oprze. Z dodatkiem ulubionego dżemu lub konfitur idealnie pasują do jesiennego spotkania przyjaciółek przy herbacie.

40 minut
dla rodziny
średnie

do tego przepisu polecamy:

SKŁADNIKI:

80 g zimnego masła
50 g cukru
300g mieszanki
1 jajko
Szczypta soli
Pół słoiczka dżemu lub marmolady

PRZYGOTOWANIE:

Z podanych składników wyrobić ciasto. Schłodzić w lodówce przez godzinę.
Po tym czasie podzielić na 2 części.
Każda część rozwałkować i podzielić na 8 trójkątów. Na każdym trójkącie położyć łyżeczkę dżemu ,zawinąć w rogalik.
Piec w piekarniku nagrzanym do 180°C przez ok 30 min.

Dziękujmy za przepis @gotujzgosia_

Zobacz inne przepisy z tym samym produktem: