makaron bezglutenowy, penne, fusilli, Incola

Bezglutenowe

Penne i fusilli z brokułem

Dwa makarony bezglutenowe i dużo zielonych warzyw! Przede wszystkim bardzo zdrowy i pyszny brokuł. Ale także natka, czerwona cebula i prażone pestki dyni. To wszystko w jednym daniu. Na ciepło – na obiad, na zimno – jako sałatka. Idealny pomysł na kolację lub do zabrania do pracy!

30 minut
dla rodziny
łatwe

do tego przepisu polecamy:

SKŁADNIKI:

  • makaron bezglutenowy: pennefusilli tricolore Incola
  • brokuł gotowany na parze
  • suszone pomidory pokrojone w plasterki wraz z olejem
  • prażone pestki dyni
  • słony ser pokrojony w kostkę
  • czerwona cebula pokrojona w piórka
  • czosnek poszatkowany
  • dużo zielonej pietruszki – sama natka
  • śmietanka 30%
  • sól, pieprz

PRZYGOTOWANIE:

Makaron ugotuj al dente i przepłucz zimną wodą.

Na patelni rozgrzej olej od suszonych pomidorów i wrzuć czosnek. Teraz wsyp ugotowany makaron i dokładnie wymieszaj.

Suszone pomidory, brokuł dołóż na patelnię i zalej śmietanką ciągle mieszając, pamiętaj doprawić solą i pieprzem. Jak śmietana otuli nasz makaron to dołóż czerwoną cebulę, pietruszkę oraz słony ser.

Przepis i zdjęcie dzięki współpracy z Talerz bez glutenu!

tutaj jest film dla tych, którzy chcą zobaczyć jak powstaje to danie. Smacznego!

 

Zobacz inne przepisy z tym samym produktem: